Άγριο ξύλο στο ΕΠΑΛ Ζωγράφου: «Η κόρη μου έχει τραύματα σε όλο το σώμα, δεν μπορεί να πάει σχολείο»

Άγριο ξύλο στο ΕΠΑΛ Ζωγράφου: «Η κόρη μου έχει τραύματα σε όλο το σώμα, δεν μπορεί να πάει σχολείο»

Τι δηλώνει ο πατέρας της 16χρονης στο protothema.gr για τον άγριο ξυλοδαρμό στο ΕΠΑΛ Ζωγράφου - Το κορίτσι δεν έχει ακόμη συνέλθει - Αισθανόταν για μέρες έντονες ζαλάδες και ναυτία

mathitria_xilodarmos_art
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου, όταν εντός του σχολείου εκτυλίχθηκαν σκηνές ασύλληπτης βίας. Ομάδα έξι μαθητριών επιτέθηκε σε μία κοπέλα έξω από τις τουαλέτες του σχολείου. Οι νεαρές πέταξαν ένα ποτήρι με καφέ στο κεφάλι της 16χρονης και στη συνέχεια άρχισαν να τη χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές. «Η κόρη μου έχει 30 ημέρες αναρρωτική και δεν μπορεί να πάει σχολείο», δηλώνει συγκλονισμένος ο πατέρας του 16χρονου θύματος ο οποίος μιλά για τα πολλαπλά σωματικά και ψυχικά τραύματα που φέρει η μαθήτρια.

«Έχει ένα μικρό κάταγμα στον αντίχειρα του δεξιού χεριού και ένα αιμάτωμα στο αριστερό ημισφαίριο το οποίο της προκαλεί ζαλάδες… Όλα τα κορίτσια πρέπει να είναι συνομήλικα και έγινε περίπου στις 11:00 το πρωί γιατί 12 πήρε τηλέφωνο την μητέρα της. Της είπε ο καθηγητής να πάει και εκείνη στο γραφείο όμως δεν ήταν καλά και προτίμησε να πάει στο σπίτι», πρόσθεσε με έκδηλη θλίψη ο πατέρας του θύματος στο protothema.gr.

Περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης, ο πατέρας της 16χρονης, ο κ.Νικηφόρος, λέει τα εξής: «Όλα ξεκίνησαν από μια διαφωνία μέσα στην τάξη της για μια θέση που καθόταν η κόρη μου από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η συμμαθήτριά της, ήθελε να κάτσει στη συγκεκριμένη θέση που καθόταν η κόρη μου καθως ήταν και οι φίλες της μπροστά και να είναι όλες μαζί. Η κόρη μου δεν ήθελε να αφήσει τη θέση της και το κορίτσι το άλλο συνέχεια την ενοχλούσε. Το περιστατικό αυτό τελειώσε μεσα στην τάξη και την επόμενη ώρα που είχαν ένα κενό, η κόρη μου θέλησε να πάει στην τουαλέτα».

Η άτυχη 16χρονη δεν περίμενε αυτην την άγρια και αδικαιολόγητη αντίδραση, να τη χτυπήσουν δηλαδή συμμαθήτριές της. 

«Η κόρη τις αγνόησε αλλά την έσπρωξαν»

«Βγαίνοντας από την τουαλέτα, είδε απέναντι της έξι κοπέλες, την συμμαθήτριά της και άλλα πέντα κορίτσια. Προσπάθησε να τις αγνοήσει και κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Τα κορίτσια τα άλλα την έσπρωξαν προς τα πίσω και τις πέταξαν καφέδες. Τις αγνόησε για δεύτερη φορά και έκανε προσπάθεια να βγει έξω. Την σπρώχνουν ξανά προς τα πίσω και γλίστρησε στους χυμένους καφέδες και έπεσε κάτω, τότε όρμηξαν από πάνω της και άρχισαν να την χτυπούν παντου σπάζοντας της και τα γυαλιά της. Το μοναδικό σημείο που δεν την έσπρωξαν ήταν το πρόσωπο της, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή σκόπιμο προκειμένου να μην έχει σημάδια. Απο την πολλή φασαρία που δημιουργήθηκε άκουσε τους θορύβους ένας καθηγητής ο οποίος πήγε να δει τι συμβαίνει και είδε έναν χαμό. Κατάφερε και χώρισε τα κορίτσια πήρε την μια την κοπέλα και την ανέβασε πάνω, ενώ η κόρη μου έφυγε από το σχολείο ενημερώνοντας πρώτα την μητέρα της» συμπλήρωσε ο πατέρας της 16χρονης.

Το άτυχο κορίτσι άρχισε να νιώθει, την ημέρα της επίθεσης, μετά τους πόνους στο σώμα, ναυτίες και οι ζαλάδες με αποτέλεσμα να μεταβεί άμεσα στο νοσοκομείο και να διαγνωστεί με αιμάτωμα στο αριστερο ημισφαίριο του κεφαλιού της και ελαφρα διάσειση.

«Αισθανόταν ζαλάδες και ναυτία»

«Την ίδια ημέρα της παραπονέθηκε για πονοκέφαλο και για πόνο στον δεξι αντίχειρα. Εμείς την ρωτήσαμε αν έχει ζαλάδες οι τάσεις για εμετό και να πάμε στο νοσοκομείο αλλά μας είπε όχι. Την πηγαμε στο γιατρό και της βρήκε μια κάκωση και της το έδεσε με έναν επίδεσμο. Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα, μας παραπονέθηκε ότι αισθάνεται ζαλάδα και ναυτία και πως δεν είναι καλά. Την πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο όπου της έκαναν αξονική τομογραφία και της βρήκαν ότι έχει ένα αιμάτωμα στο αριστερό ημισφαίριο και μικρή διάσειση. Το παιδί μου το χτυπούσαν όλες μαζί και δέχτηκε πολλά χτυπήματα σε όλο της το σώμα» είπε σοκαρισμένος και ο ίδιος της ο πατέρας.

Κλείσιμο
Η χτυπημένη μαθήτρια σύμφωνα πάντα με τον πατέρα της κ. Νικηφόρο, θα απέχει από τα μαθηματα της 30 ημέρες μέχρι να γίνει καλά ωστε να επιστρέψει στα μαθήματά της.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτοξεύθηκαν κατά 433% τα λύματα στο Ηράκλειο και κατά 271% στην Κέρκυρα, σταθερά σε Αττική, Θεσσαλονίκη

«Ύστατο μέτρο το καθολικό lockdown» δήλωσε ο Δημήτρης Παρασκευής

Συνελήφθη γιατρός στη Γαλλία που έβγαζε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης