Δίκη ψευτογιατρού: Διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου - To δικαστήριο περιμένει να εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του

Δίκη ψευτογιατρού: Διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου - To δικαστήριο περιμένει να εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του

Tο δικαστήριο διέκοψε για μεθαύριο Πέμπτη την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότηση του «ψευτογιατρού» στους δικηγόρους του - Λόγο για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» έκανε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας

pseutogiatros
Με κορωνοϊό και πνευμονία στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύεται ο 48χρονος «ψευτογιατρός» ο οποίος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Αυτό προέκυψε από ιατρικό έγγραφο του εν λόγω νοσοκομείου που εστάλη σήμερα στο δικαστήριο.

Η δίκη για την τόσο σημαντική αυτή υπόθεση διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου καθώς ο κατηγορούμενος, που δηλώνει ότι θέλει να παρευρίσκεται στο δικαστήριο, δεν είχε εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του να τον εκπροσωπήσουν!

Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για μεθαύριο Πέμπτη την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότηση του «ψευτογιατρού» στους δικηγόρους του.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας, λαμβάνοντας το λίγο στο δικαστήριο είπε:

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά. Στην περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων».

Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» και επισήμανε ότι το δικαστήριο μπορεί να αρχίσει τη δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάση των δυνατοτήτων που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. «Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένοχη για συνέργεια η 46χρονη γιαγιά των ανήλικων που σκότωσαν 87χρονο πέρσι τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Σύννεφα lockdown πάνω από την Ευρώπη - Στο συρτάρι το «Plan B» της Αθήνας

Ημέρα χαλάρωσης η σημερινή στο GNTM 4 και τα «καρφιά» μεταξύ των μοντέλων πέφτουν απροκάλυπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης