Διδυμότειχο: Βουλγάρα απατεώνισσα αποφυλακίστηκε επειδή κόλλησε κορωνοϊό!

Διδυμότειχο: Βουλγάρα απατεώνισσα αποφυλακίστηκε επειδή κόλλησε κορωνοϊό!

Η 48χρονη Μαργαρίτα είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία  ότι εξαπατούσε ηλικιωμένους  αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά - Αναλυτική αναφορά στον τρόπο δράσης της οργάνωσης στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας

astynomia-peripoliko
Βουλγάρα προφυλακισμένη και κατηγορούμενη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους αρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, αφέθηκε ελεύθερη επειδή κόλλησε κορωνοϊό, ήταν αδύνατο να γίνει η μεταγωγή της για να δικαστεί και έληξε ο χρόνος της προφυλάκισης της,  με αποτέλεσμα να πετάξει στην ελευθερία!

Η απίστευτη υπόθεση που παρουσιάζει το protothema.gr, διαδραματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Διδυμότειχο, ενώ μέσα από τη δικογραφία ξεδιπλώνεται όλη η δράση του κυκλώματος. Από το πώς «ναυλώνουν» απατεώνες, μέχρι πώς εξαπατούν τα θύματα τους αρπάζοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό, τους «κόπους μιας ζωής».

«Οι καταγγέλλοντες δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας στις οικίες τους, με απόκρυψη της ταυτότητας του καλούντος και με το πρόσχημα του τραυματισμού συγγενικού του προσώπου και της άμεσης ανάγκης υποβολής αυτού σε χειρουργική επέμβαση αλλά και με τη χρήση τεχνασμάτων, με σκοπό την κάμψη πιθανής αντίστασης, οι άγνωστοι απαιτούσαν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών. Η μεθοδολογία αυτή, ακολουθούμενη πιστά και με ελάχιστες παραλλαγές, μόνο ως προς το πρόσχημα, χρησιμοποιείται από την πλειάδα εγκληματικών ομάδων, οι οποίες δρουν ανά την ελληνική επικράτεια και τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να εξαπατήσουν ή αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν μεγάλο αριθμό πολιτών αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη, κυρίως «οικονομίες μιας ζωής». Τα μέλη των ομάδων αυτών, δρώντας πάντα βάσει οργανωμένου σχεδίου, επιλέγουν ως θύματα τους ηλικιωμένα – υπέργηρα άτομα αλλά και μεσήλικες και προβαίνουν σε τηλεφωνικές κλήσεις με απόκρυψη ταυτότητας καλούντος στις οικίες τους προσποιούμενοι τον σοβαρό τραυματισμό συγγενικού του προσώπου και την ανάγκη άμεσης υποβολής αυτού σε χειρουργική επέμβαση. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού χρησιμοποιούν δραματικούς τόνους, παριστάνοντας κυρίως τον ιατρό αλλά και το ίδιο το συγγενικό πρόσωπο του καλούμενου υποψηφίου θύματος» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας.

Η 48χρονη Μαργαρίτα από τη Βουλγαρία  με υπόμνημα που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της κ. Γιάννη Γλύκα, έδωσε τη δική της εκδοχή των πραγμάτων αναφέροντας πως «Υπέβαλα αγγελία για ανεύρεση εργασίας. Κατευθείαν, έλαβα τηλεφώνημα από ρουμανικό αριθμό σύνδεσης, όποιος μου πρότεινε εργασία - διεκπεραίωση εγγράφων. Τον ενημέρωσα ότι βρίσκομαι ακόμη στην Βουλγαρία και όταν επιστρέψω στην Ελλάδα θα μιλήσουμε εκ νέου. Μετά από μια βδομάδα περίπου, εισήλθα στην Ελλάδα μέσω της γραμμής «Σοφία – Θεσσαλονίκη – Διδυμότειχο». Προσκόμισα προς τούτο δε, το εισιτήριο μου. Η αλήθεια είναι ότι επιστρέφοντας είχα αρκετές υποχρεώσεις να φέρω εις πέρας που αφορούσαν κυρίως τα νομιμοποιητικά μου έγγραφα, φορολογικές δηλώσεις, τραπεζικά προϊόντα ακόμη και πάγιους λογαριασμούς, οι οποίοι δεν είχαν αποπληρωθεί κατά το διάστημα που έλειπα. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, δεν διέθετα και δεν διαθέτω δικό μου σπίτι αλλά ενοικίαζα, οπότε θα εμένα σε αυτό. Κατόπιν, όταν και πλέον ήρθα στην Ελλάδα, συνομίλησα εκ νέου με το φερόμενο ως εργοδότη μου για να κανονίσουμε πλέον τα διαδικαστικά ζητήματα για την εργασία μου, καθώς εν τέλει αποδέχτηκα την πρότασή του, η οποία θα μου απέφερε το ποσό των 450€. Θα παρελάμβανα έγγραφα ιατρικά η οποιαδήποτε άλλα έγγραφα, στα οποία προφανώς δεν θα είχα καμία πρόσβαση, αφού θα ήταν εντός φακέλου και εν συνεχεία θα κανονίζαμε να τους αποστείλω. Να διευκρινιστεί ότι θα κανόνιζε να πραγματοποιήσουμε ραντεβού μέσω Skype ή άλλης πλατφόρμας, αφού όπως προείπα το εν λόγω διάστημα, δεν ήταν εύκολες οι μετακινήσεις λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Προς επιβεβαίωση όσων αναφέρω, μπορεί να διενεργηθεί απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών για να αποκαλυφθούν όλα όσα είπαμε με τον φερόμενο ως εργοδότη μου.

Ως προς τις τηλεφωνικές κλήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε βάρος των παθόντων καθίσταται σαφές εξαρχής ότι δεν ήμουν εγώ γυναίκα που φέρεται πολλές φορές να βρίσκεται δίπλα στον υποτιθέμενο γιατρό, αφού όπως όλοι μάρτυρες καταθέτουν, πρόκειται για γυναίκα νέα η οποία μάλιστα ομιλεί καλά την ελληνική γλώσσα, σε σχέση με τον καλούντα γιατρό ο οποίος μιλούσε σπαστά, προσπαθώντας παράλληλα να δικαιολογηθεί. Ευρισκόμενη σήμερα μπροστά σας, είναι αυταπόδεικτο ποια δεν ομιλεί και καλά την ελληνική γλώσσα παρά τα 11 έτη διαβίωσης στην Ελλάδα. Περαιτέρω καταγράφονται οι κλήσεις τους παθόντες οι οποίες δεν έγιναν από τη δική μου τηλεφωνική σύνδεση, η οποία ήταν και είναι στο όνομά μου. Πέραν του κυρίου (σ.σ: αναφέρεται σε όνομα), η οποία θα λυθεί και κατωτέρω, οι υπόλοιπες ευρισκόταν σε στάδιο απόπειρα απάτης. Στην περίπτωση του κυρίου (σ.σ: αναφέρεται σε όνομα), ο οποίος να σημειωθεί ότι ενω με γνωρίζει ως το άτομο που μου παρέδωσε στα χέρια του μια μικρή σακούλα, δεν παραθέτει την πλήρη αλήθεια, αφού την ημέρα που κλήθηκα να μεταβώ στην οικία του, ο ίδιος μου παρέδωσε την ανωτέρω σακούλα και μαζί ως φιλοδώρημα το ποσό των 20€ όντας χαμογελαστός. Εγώ με τη σειρά μου παρέλαβα τόσο τη σακούλα όσο και τα χρήματα και μετέβην σε δικές μου δουλειές υποχρεώσεις στην πόλη του Διδυμοτείχου, έχοντας μαζί μου τα προαναφερθέντα. Ο φερόμενος ως εργοδότης Ρουμάνος δε με ενόχλησε άλλοτε εκείνη την ημέρα».

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος της Βουλγάρας κ. Γιάννης Γλύκας αναφέρει στο protothema.gr πως «Η επιλογή μας ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση και η κατηγορούμενη να αποδείξει την αθωότητα της όμως η πανδημία εμπόδισε την αλήθεια να λάμψει. Η υποχρεωτική αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους πιστεύουμε ότι αποτελεί και έναν προάγγελο της εξέλιξης της υπόθεσης όταν αυτή θα εκδικαστεί».

GLYKAS-680x365


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα και 15 ημέρες αγωνίας πριν το «Σχέδιο Β»

Στον κυκλώνα της πανδημίας η Ευρώπη: Lockdown και επεισόδια σε πολλές πόλεις

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης