Γιάννα Αγγελοπούλου: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian

Γιάννα Αγγελοπούλου: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις και τα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής

11_TVE_7502A
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, είχε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, στη Γαλλική Πρεσβεία. Ο κ. Le Drian, επισκέπτεται επίσημα τη χώρα μας για πρώτη φορά ως ΥΠΕΞ. Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Γάλλος Υπουργός εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα και εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις δράσεις της Επιτροπής και την ανταπόκριση του κόσμου. Σημειώνεται ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ ήταν μεταξύ των διεθνών προσωπικοτήτων που θα συμμετείχαν στην εμβληματική δράση της Επιτροπής, Forum «Η Ελλάδα το 2040», κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις και τα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής. Το ενδιαφέρον του Γάλλου ΥΠΕΞ εστιάσθηκε στον αναπτυξιακό χαρακτήρα πολλών δράσεων που περιλήφθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα, και οι οποίες, όπως τον ενημέρωσε η κυρία Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Η Πρόεδρος τη Επιτροπής επισήμανε ότι πολλές και σημαντικές επετειακές δράσεις είναι προσανατολισμένες στη νεολαία, τη διαδραστικότητα και τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε, επίσης, στη δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Ομογένειας στον εορτασμό του επετειακού έτους.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον Jean-Yves Le Drian, για το υπό σύσταση Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιστήμης Δεδομένων και Αλγορίθμων, το οποίο θα συμβάλει στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την πολιτεία για την ανάσχεση του brain drain και τον επαναπατρισμό Ελλήνων νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος. Η Πρόεδρος της Επιτροπής προσέφερε στον κ. Le Drian τη σειρά των συλλεκτικών νομισμάτων που αναπαριστά τις διαδοχικές εδαφικές επεκτάσεις του Ελληνικού Κράτους, η οποία αποτελεί μέρους του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης