Απογραφή 2021: Οι αρνητές σαμποτάρουν την καταμέτρηση

Απογραφή 2021: Οι αρνητές σαμποτάρουν την καταμέτρηση

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τρόπο διενέργειας και τα δεδομένα που συλλέγονται κατά την απογραφή - Τι ισχύει για την αυτοαπογραφή και τις προσωπικές συνεντεύξεις

apografi_2021_art
Μολονότι οι υπεύθυνοι, με πρώτο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιο Θανόπουλο διαβεβαιώνουν ότι στην απογραφή δεν ζητείται κανένα στοιχείο σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση των πολιτών, οι θεωρίες συνωμοσίας για τα υποτιθέμενα «δεινά» που κρύβονται πίσω από την καταμέτρηση των Ελλήνων, προκαλούν αναστάτωση σε μια κατά τα άλλα τυπική διαδικασία.

«Προσοχή: Γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή, πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκάρισμα για ελέγχους ανεμβολίαστων, ώστε κατόπιν να αποστέλλονται κοινωνικοί λειτουργοί, πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν».

Με τέτοιου είδους μηνύματα «προειδοποιούνται» οι πολίτες μέσω των social media προκειμένου να μην παρασυρθούν στην παγίδα της απογραφής. Η παροχή δεδομένων για στατιστικούς λόγους συνδέθηκε με το εμβόλιο -κατά έναν τρόπο ανάλογο με το πώς το εμβόλιο έχει ταυτιστεί με την παρακολούθηση και τον έλεγχο από τον Μεγάλο Αδελφό, τον Μπιλ Γκέιτς κ.λπ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfqkwptu8oap-st)


Το νέο κύμα της επιδημίας του παραλογισμού στην ελληνική κοινωνία εκδηλώνεται με την αποπομπή των απογραφέων. Οι πόρτες των αρνητών της απογραφής δεν ανοίγουν, ενώ τηλεοπτικά ρεπορτάζ τη Δευτέρα φιλοξένησαν μαρτυρίες συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ οι οποίοι πιστοποιούν τη σκαιά συμπεριφορά εκείνων που έχουν πειστεί ότι η απογραφή είναι μια συγκαλυμμένη απόπειρα των Αόρατων Δυνάμεων να τους εμβολιάσουν με το ζόρι.

Η όλη αντι-απογραφική εκστρατεία ενδέχεται να ξεκίνησε σαν τρολάρισμα, πλέον όμως έχει επέλθει πλήρης σύγχυση, ιδιαίτερα στο Twitter. Είναι πρακτικώς αδύνατον να διακρίνει κάποιος το παιχνίδι των τρολ από τα κανονικά σχόλια -έστω και όσα παίρνουν θέση κατά της απογραφής.

Ακολουθεί σταχυολόγηση tweet σχετικών με την απογραφή:

Κλείσιμο






Σχετικά με την απογραφή, η ΕΛΣΤΑΤ έχει εκδώσει την εξής ανακοίνωση:



«Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το Μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ολόκληρη τη Χώρα, με ημερομηνία αναφοράς την 22α Οκτωβρίου 2021. Μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

» Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

» Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Τρόπος διενέργειας

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

- Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

- Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον

κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού. Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και

τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

- Τα άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα όπως καταυλισμοί, στρατόπεδα, μοναστήρια, δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκοι ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρονίων νοσημάτων, Δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται από ειδικούς Απογραφείς, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

- Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: Τηλ.: 211 1212032 ή να απευθύνονται στο e-mail: census2021@statistics.gr.



Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα στον ηλεκτρικό με 7 τραυματίες -Συγκρούστηκαν βαγόνια στον Άγιο Νικόλαο

Βροχές σήμερα και πτώση της θερμοκρασίας

«Η πανδημία θα τελειώσει, αυτό εξαρτάται από μας και τους εμβολιασμούς» διεμήνυσε ο Φάουτσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης