«Παραμένει η σύσταση για εμβολιασμό με τρίτη δόση στους έξι μήνες» δηλώνει ο Θεμιστοκλέους
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως η τρίτη δόση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν τόσο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την απόσταση ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόσηκαι μετά τις απόψεις που εκφράστηκαν για μείωση του χρόνου χορήγησης της ενισχυτικής δόσης, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Mάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθάρισε ότι παραμένει η υφιστάμενη σύσταση.
Συγκεκριμένα δήλωσε στο Mega ότι παραμένει η «σύσταση για εμβολιασμό με αναμνηστική δόση οι έξι μήνες. Η αλλαγή που έχουμε κάνει σύμφωνα με τη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι ότι θα ανοίγουμε την πλατφόρμα 15 ημέρες νωρίτερα έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να προγραμματίζει το ραντεβού του».
«Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα η τρίτη δόση είναι στο εξάμηνο. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες τις ΕΕ», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
«Η τρίτη δόση είναι αναμνηστική δόση. Είναι δόση που έχουμε και σε άλλα εμβόλια γιατί η προστασία που μας δίνουν τα εμβόλια φθίνει από κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν σημαίνει ότι μειώνεται ούτε κάποιος στους έξι μήνες είναι τελείως ανεμβολίαστος», τόνισε.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως η τρίτη δόση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν τόσο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
«Είχαμε πάρα πολλά ραντεβού την τελευταία εβδομάδα και σήμερα συνεχίζεται η καλή πορείας συμμετοχής στα ραντεβού και τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.
«Έχουμε πάνω από 2.2000 ραντεβού σήμερα» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως αυτοί είναι καλοί αριθμοί και μια σημαντική συμμετοχή.
«Το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας θα φανεί κυρίως από τη μειωμένη πίεση στο σύστημα υγείας», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.