Για θολό τοπίο στο αν υπάρχουν τελικά ή όχι κρεβάτια στη Λάρισαγια τα covid περιστατικά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.
Επίσης τόνισε πως θα γίνει διαδημοτική καμπάνια για τον εμβολιασμό και εξέφρασε την άποψη για μια ακόμη φορά να χρησιμοποιηθεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας για να αυξηθούν οι κλίνες στην πόλη και να μην χρειάζεται να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλες πόλεις.
Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε τα εξής:
«Οι τελευταίες επισκέψεις στην πόλη μας του νυν αλλά και του προηγούμενου υπουργείου Υγείας στη Λάρισα και η επίσκεψή τους στον δήμο δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία στην πόλη μας. Γι’ αυτό οδηγούμαστε και σε ένα δημοτικό συμβούλιο γι’ αυτό το θέμα σήμερα το απόγευμα. Τα κρούσματα είναι πολλά και ξεφεύγουν. Υπάρχει σοβαρή ανησυχία στην πόλη, ο φόβος έχει εξαπλωθεί παντού. Αυτός ο φόβος πρέπει να βρει διέξοδο προς την πλευρά του εμβολιασμού όλων μας για να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό κύμα που υπάρχει στην πόλη. Ο δήμος κατέθεσε τις απόψεις του και εργαζόμαστε μέσα στον δήμο για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένωνπου την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη ήταν στο 64%.
Συναποφασίστηκε με την ΠΕΔ Θεσσαλίας να πάμε σε ενιαία διαδημοτική καμπάνια για να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.
Το σύστημα υγείας της πόλης είναι στα όριά του. Μεταφέρονται συμπολίτες μας σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, άλλων πόλεων. Πρέπει να δοθούν ανάσες με κρεβάτια και προσωπικό από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας και να σταματήσει το θολό τοπίο που άλλοι λένε ότι υπάρχουν κρεβάτια και άλλοι πως δεν υπάρχουν. Να απαντηθεί υπεύθυνα αυτό.
Είχα πει από την άνοιξη ότι πρέπει να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινών, αλλά πάνω απ’ όλα να χρησιμοποιηθεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Έστω την ύστατη στιγμή να γίνει αυτό».
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.