Παραλήρημα μητροπολίτη Κοζάνης για τις γυναίκες - «Να έχετε κλειστό το στόμα»

Παραλήρημα μητροπολίτη Κοζάνης για τις γυναίκες - «Να έχετε κλειστό το στόμα»

Ο μητροπολίτης επιτέθηκε σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο γυναικοκτονία - «Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν»

mitropolkoz
Σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα προχώρησε χθες ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής λειτουργίας αναφέθηκε στις 13 γυναικοκτονίες που έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους.

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Κοζάνης.

Δείτε το βίντεο μετά το 2:47:30

E' ΛΟΥΚΑ, ΣΤΑΧΥΟΣ, ΑΠΕΛΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ  31/10/2021


«Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», σημείωσε.
Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση διαζυγίων που σήμερα «φτάνουν στο 50%», φέρνοντας ως παράδειγμα έναν νέο, ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά και, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσφατα τού ανέφερε ότι «Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα 60-κάτι χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε, και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου!».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα και SMS από σήμερα στους ανεμβολίαστους

COP26: Μεγάλη σημασία, μικρή πιθανότητα ουσιαστικής συμφωνίας - Στη Γλασκώβη ο Μητσοτάκης

Επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Οι αρνητές απειλούν επιστήμονες - Γιατροί περιγράφουν όσα βιώνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης