Πολεμική Αεροπορία: Πρόσκληση για κατάταξη στις 15-16 Νοεμβρίου με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2021

Πολεμική Αεροπορία: Πρόσκληση για κατάταξη στις 15-16 Νοεμβρίου με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2021

Ποιοι καλούνται για κατάταξη και ποιοι απαλλάσσονται – Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια

polemiki_aeroporia_strat
Πρόσκληση για κατάταξη στις 15-16 Νοεμβρίου με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2021 εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Με βάση την ανακοίνωση, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία καλούνται, με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να καταταγούν με την ΣΤ' ΕΣΣΟ 2021. Όπως ανακοινώθηκε, καλούνται να καταταγούν οι στρατεύσιμοι που είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2023 (γεννημένοι το 1977 έως και το 2002), από όλους τους νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιουλίου 2021 έως και 31 Αυγούστου 2021.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1α της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 31 Οκτωβρίου 2021.

γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του Ν. 3421/2005.

δ. Οι στρατεύσιμοι που υπέβαλαν δικαιολογητικά για να καταταχθούν ως πρότακτοι οπλίτες, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν. 3421/2005. Οι παραπάνω έχουν δικαίωμα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά ή να μην κατατάσσονται, χωρίς να υπέχουν συνέπειες.

Κλείσιμο
ε. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους, που έτυχαν αναβολής κατάταξης ως νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 3421/2005.

στ. Οι στρατεύσιμοι, που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογικού (ΔΒ4) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στην ΣΤ΄ΕΣΣΟ 2021 για διάφορους λόγους (υπηρεσιακές ανάγκες, ικανοποίηση αιτημάτων στρατευσίμων, κλπ).

ζ. Οι στρατεύσιμοι που με διαταγές της Διεύθυνσης Β4 του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας μεταφέρθηκαν από τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολεμική Αεροπορία και υποχρεούνται να καταταγούν με τη ΣΤ΄ΕΣΣΟ 2021.

η. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του Ν. 3421/2005, εφόσον υποβάλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους.

θ. Όσοι ανήκουν στις κλάσεις της παραγράφου 1α που προέρχονται από την κατηγορία των ανυπότακτων και παραλαμβάνουν σημείωμα κατάταξης της αρμόδιας Στρατολογικής Υπηρεσίας ή το αδίκημα της ανυποταξίας τους διακόπτεται, σύμφωνα με την παράγραφο 3δ του άρθρου 51 του Ν. 3421/2005, μέχρι την προτεραία της ημερομηνίας κατάταξης των λοιπών καλουμένων από τον ίδιο νομό.

ι. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή και κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τετάρτης (Ι/4), σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 37 του Ν. 3421/2005.

ια. Οι στρατεύσιμοι των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του Ν. 3421/2005, καθώς και τους στρατεύσιμους οι οποίοι διέκοψαν την αναβολή για κοινωνικούς λόγους μέχρι την προτεραία της ημερομηνίας κατάταξης των λοιπών καλουμένων από τον ίδιο νομό.

ιβ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του Ν. 3421/2005 που επιθυμούν να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 1 της Φ.429.1/21/286731/Σ.3153/9-6-16 Αποφ. ΑΝΥΕΘΑ, από 15 Νοεμβρίου 2021 έως και την προηγούμενη της πρώτης ημέρας κατάταξης της Α' ΕΣΣΟ 2022.

Όσοι από τους καλούμενους με την παράγραφο 1 κηρυχθούν ανυπότακτοι, λόγω μη κατάταξής τους, θα καλούνται για κατάταξη, κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας τους με την παρούσα.

Ποιοι δεν έχουν υποχρέωση για κατάταξη

Αναβάλλεται, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΓΕΑ, η κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία των στρατευσίμων που ανήκουν στις κατηγορίες των άρθρων 14-29 του Ν. 3421/2005. Αυτοί πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία τα προβλεπόμενα για την περίπτωσή τους δικαιολογητικά.


Οι ημερομηνίες κατάταξης:


Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 15η Νοεμβρίου 2021 για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 15η και 16η Νοεμβρίου 2021, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1γ, κατατάσσονται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της μετατόπισής τους, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 3 του (δ) σχετικού.

δ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι (μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους) της υποπαραγράφου 1ε, κατατάσσονται:

(1) Εντός 5νθημέρου οι εξερχόμενοι από τα νοσοκομεία δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του εσωτερικού.
(2) Εντός 10ημέρου οι εξερχόμενοι από τα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

ε. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1ι, υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ και οπωσδήποτε εντός πενθημέρου από της κοινοποιήσεως της Γνωμάτευσης στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.

στ. Οι στρατεύσιμοι της υποπαραγράφου 1ια, κατατάσσονται εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από της εκδόσεως της απορριπτικής πράξης.

ζ. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού της υποπαραγράφου 1η, οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησής τους.

5. Για τους κατατασσόμενους αργότερα από την καθοριζόμενη για την κατηγορία τους ημερομηνία και μέχρι 16 Νοεμβρίου 2021, εγκρίνουμε να γίνονται δεκτοί ως εκπρόθεσμοι, υπέχοντας μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σύμφωνα με την παράγραφο 13 του άρθρου 17 του (δ) σχετικού. Μετά την ημερομηνία αυτή να μην κατατάσσεται κανένας, πλην των αναφερομένων στις παραγράφους 4γ, δ, ε, στ, και 6.

6. Οι στρατεύσιμοι που καλούνται, αν για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας αδυνατούν να καταταγούν την καθοριζόμενη ημερομηνία, οφείλουν να παρουσιάζονται με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης σε οποιαδήποτε Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή για να διαπιστωθούν οι λόγοι της αντικειμενικής αδυναμίας. Και εφόσον αυτοί διαπιστωθούν, μπορούν, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 31 του (β) σχετικού, να καταταγούν εντός πέντε (5) ημερών από την καθοριζόμενη ημερομηνία κατατάξεώς τους, χωρίς συνέπειες. Στην περίπτωση αυτή τεκμαίρεται ότι έχουν καταταγεί εμπρόθεσμα.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια




Ειδήσεις σήμερα:

Η «επανάσταση» της Μάιλι Σάιρους: «Καίει» το σουτιέν, δηλώνει πιο ελεύθερη από ποτέ και τραγουδάει σαν... άντρας

Σάκκαρη: «Μέχρι τη Μελβούρνη θα έχω κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου»

Μητσοτάκης: «Το φθηνό ρεύμα της βόρειας Αφρικής, εναλλακτική πηγή ενέργειας μέσω Ελλάδας για την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης