Ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε «παρθένο» ελαιόλαδο Καλαμάτας
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την αγορά με στόχο την προστασία παραγωγών και καταναλωτών
Εντείνονται οι έλεγχοι αγροτικών προϊόντων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Σπήλιου Λιβανού, μετά από επιτόπιους, αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας «Ελαιόλαδου Καλαμάτας Π.Ο.Π.», σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική, καθώς και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν, εντοπίστηκε η διακίνηση στην αγορά της Βρετανίας 20.620 Kg μη πιστοποιημένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», ως «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.».
Έτσι αποφασίστηκε η ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης σε ό,τι αφορά την εμπορία με ιδιωτική ετικέτα του προϊόντος, αλλά και η παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων.
Δυναμική παρουσία στο Delphi Economic Forum – Αναδείχθηκε ο ρόλος ενός διαχρονικού κλάδου και το ισχυρό αποτύπωμά του σε δημόσια έσοδα, παραγωγή και απασχόληση.
H Inalan μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του Double Play, αποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σύνδεση μπορεί και πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την απεριόριστη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του 11ου Φόρουμ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου έβαλαν στο μικροσκόπιο το χάσμα ανάμεσα στη μάθηση και τις σύγχρονες απαιτήσεις της παραγωγής.