Καιρός: Καταιγίδες στα ηπειρωτικά την Τρίτη, τοπικές βροχές και στα βόρεια της Αττικής - Δείτε χάρτες

Καιρός: Καταιγίδες στα ηπειρωτικά την Τρίτη, τοπικές βροχές και στα βόρεια της Αττικής - Δείτε χάρτες

Ο καιρός την Τρίτη - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε χάρτες  - Με τι καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες: Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία - Τα πρώτα στοιχεία

kairos-vroxes-octovrios
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, αναμένονται την Τρίτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά,  αναμένονται νεφώσεις, πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινά τμήματα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 22 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23-25 βαθμούς Κελσίου.


kairostriti-octovrios


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Κλείσιμο
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

kairostriti-emy-octovrios

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία - Τα πρώτα στοιχεία

Την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες μέρες δίνει την ίδια ώρα μέσω της ΕΡΤ ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Όπως επισημαίνει δεν φαίνεται μέχρι την Παρασκευή κάτι σημαντικό από πλευράς φαινομένων ενώ για τη νέα κακοκαιρία που έρχεται στα δυτικά από την Παρασκευή το απόγευμα,  συνέστησε υπομονή προκειμένου τα επόμενα 24ωρα να εκτιμηθεί πόσο αξιόλογες θα είναι οι βροχοπτώσεις.

Η πρόγνωση του καιρού

Την Τρίτη επίσης στη Μαγνησία την ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κατά τις πρωινές, προμεσημβρινές ώρες και ίσως στην Χαλκιδική στα ορεινά.

Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε καλό καιρό ενώ την Παρασκευή ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό από το απόγευμα η δυτική Ελλάδα επηρεάζεται μπόρες οι οποίες θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερες κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου και θα συνεχιστούν και το Σάββατο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου - Τι ισχύει με τις νέες αλλαγές

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλό μυέλωμα: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν' ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Τέλη κυκλοφορίας: Ποια αυτοκίνητα θα πληρώσουν χαμηλά ποσά - Πότε θα αναρτηθούν στο Taxisnet
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης