Τέλη κυκλοφορίας: Ποια αυτοκίνητα θα πληρώσουν χαμηλά ποσά - Πότε θα αναρτηθούν στο Taxisnet

Τέλη κυκλοφορίας: Ποια αυτοκίνητα θα πληρώσουν χαμηλά ποσά - Πότε θα αναρτηθούν στο Taxisnet

Το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει περίπου 1,1 δισεκ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας - Στους «τυχερούς» της φετινής χρονιάς ανήκουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία ταξινομήθηκαν μετά την 01/01/2021, επειδή τα οχήματα αυτά εκπέμπουν ρύπους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο από 122 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και ως εκ τους τα τέλη θα είναι μηδενικά

teli_kukloforias
Χωρίς μεταβολές, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι όσοι επιλέξουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο που έχει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 122 γρ./χλμ., αφού αυτά τα μοντέλα από την 1η Ιανουαρίου του 2021 επιβαρύνονται ελάχιστα με τέλη κυκλοφορίας.

Χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 όποτε και εφαρμόστηκε το νέο πρότυπο μέτρησης WLTP, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ  του newsauto.gr

Οι υπόλοιποι με οχήματα που εκπέμπουν πάνω από 122 γρ/CO2 θα πληρώσουν Τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές CO2.


Η φετινή ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας συμπίπτει με την επικείμενη μεγάλη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Δακτυλίου, όπου θα κινούνται ελεύθερα μόνο τα οχήματα Euro 6, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου και εργοστασιακού υγραερίου, με εκπομπές CO2 έως 120 γρ./χλμ. 

Η ανάρτηση στο Taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2022 των οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης αναμένεται μέσα  στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων όπως και κάθε χρόνο θα μπορούν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Κλείσιμο
Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν να απαλλαγούν με την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, πραγματοποιώντας άρση ακινησίας όταν δημοσιευθεί η σχετική ρύθμιση που θα αφορά στην χρήση του 2022.

Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022, σύμφωνα με το newsauto

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν την 31/12/2000 θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.230 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από 1/1/2001 έως 31/12/2005 θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.260 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από 1/1/2006 έως 31/10/2010 θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

telikikloforias


Οι κάτοχοι οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 έως 31/12/2021 καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.

telikikloforias-ekpobesaeriou


Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!


Ατύχημα σε πίστα motocross στα Γιαννιτσά: Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο τραυματίες - Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου - Τι ισχύει με τις νέες αλλαγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης