Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Γερμανίδα τουρίστρια περιγράφει πώς διασώθηκε με τα παιδιά της στην Εύβοια

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Γερμανίδα τουρίστρια περιγράφει πώς διασώθηκε με τα παιδιά της στην Εύβοια

Μια μητέρα με τα δύο μικρά παιδιά της παρα λίγο να πνιγούν από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου στη νότια Εύβοια – Πώς οι πυροσβέστες τους έσωσαν τη ζωή

germanida_touristria
Τις δραματικές στιγμές της διάσωσής της, μαζί και των δύο μικρών παιδιών της περιγράφει μια Γερμανίδα τουρίστρια, που εγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στις πλημμύρες στη νότια Εύβοια.

«Ο πυροσβέστης δέθηκε με ένα σχοινί και προχώρησε μέσα στο ποτάμι. Εμείς στεκόμασταν στην κορυφή μιας καλύβας. Παρέδωσα το ένα παιδί και εκείνος μόλις το πέρασε απέναντι, επέστρεψε στο σημείο. Πήρε το άλλο παιδί και μετά επέστρεψε και πήρε και εμένα» είπε η γυναίκα στον Alpha.

Η γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή με την οικογένειά της. Ο πατέρας και ο μεγαλύτερος γιος είχαν καταφέρει να σωθούν έγκαιρα. «Ο σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος μου, είχαν ήδη βγει από το ποτάμι και πραγματικά ήταν πολύ τυχεροί που δεν πέρασαν αυτό που έζησα εγώ».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf0zast7bw89-sf)


«Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Η στάθμη του νερού ανέβαινε ταχύτατα επειδή 15 λεπτά. Βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε», αναφέρει, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στον Πυροσβέστη που την έσωσε, όπως και τα παιδιά της, εκτιμώντας ότι ίσως και η ίδια να μην ζούσε.

«Έπρεπε να κάνω κάτι» αναφέρει ο πυροσβέστης Γιάννης Φωτιάς που μπήκε στα βαθιά, σώζοντας τους Γερμανούς τουρίστες. «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να δεθώ και να βγάλω την οικογένεια σε ασφαλές σημείο. Τα παιδάκια κλαίγανε από συγκίνηση. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι να σώσεις τους ανθρώπους. Εγώ έκανα απλά τη δουλειά μου», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Η live μετάδοση στο TikTok «πρόδωσε» το κορωνοπάρτι στον Βόλο με τον Snik - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Η κακοκαιρία έπληξε και την Αιτωλοακαρνανία - Αίτημα να κηρυχθεί το Αγρίνιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


«Έπεσα, αυτή είναι η επίσημη εκδοχή, αλλά ξέρουν τι έχει συμβεί»: Οι αινιγματικές αναρτήσεις και η κατάθεση της Στεφανίας Τζαφέρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης