Νέο μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω κακοκαιρίας - «Αποφύγετε τις μετακινήσεις»

Νέο μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω κακοκαιρίας - «Αποφύγετε τις μετακινήσεις»

Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σε Λαγκαδά, Βόλβη λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 

112-1-1
Νέο μήνυμα με οδηγίες στους πολίτες για την προφύλαξη από την κακοκαιρία εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα από το 112 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Μέσω του μηνύματος, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις περιοχές αυτές.

112-1


Ανάλογο μήνυμα εστάλη και χθες.

Υπενθυμίζεται πως στη Χαλκιδική υπάρχουν σημεία του οδικού δικτύου που παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Κλείσιμο
Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και κατά τόπους ισχυρών ανέμων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας από τις 07:00 έως τις 18:00, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 247 κλήσεις.

Αναλυτικά:

- Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου, ως κάτωθι:

• 159 για αντλήσεις υδάτων

55 για κοπές δέντρων

3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά θα περιοριστούν, κατά κύριο λόγο, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Έκλεισαν δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς

Επαρχιακοί και παραλιακοί δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς έχουν κλείσει καθώς πλημμύρισαν λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική έκλεισε η ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο 117ο χιλιόμετρο, λόγω υπερχείλισης χειμάρου. Επίσης, κλειστή είναι η ΕΟ Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς, ενώ κλειστό είναι για τα οχήματα και το 3ο και 7ο χλμ Καλλικράτειας – Ηράκλειας. Κλειστό είναι και το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας – Αγίου Παύλου. Κλειστός είναι επίσης και ο δρόμος από την Ολυμπιάδα προς τον Σταυρό.

Στην Πιερία έκλεισε η επαρχιακή οδός στο 12ο χλμ Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα λόγω υπερχείλιση ρέματος.

Στο Κιλκίς έκλεισε η επαρχιακή οδός Κιλκίς – Φαναρίου στο ύψος Λειψυδρίου, λόγω υπερχείλησης του Γαλλικού Ποταμού.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα στην Ιερισσό

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει από το πρωί η Ιερισσός Χαλκιδικής. Η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου.

Τα δρομολόγια των πλοίων από Ιερισσό για το Άγιον Όρος δεν πραγματοποιήθηκαν. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Ουρανούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, παραμένουν σήμερα Παρασκευή κλειστές λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Evergrande: Αδυνατεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να μειώσει το χρέος – «Μεμονωμένη περίπτωση» λέει το Πεκίνο

Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού ηγέτη

Αντιεξουσιαστές έχτισαν αυθαίρετο μέσα στο Πολυτεχνείο! – Το ξήλωσε η Αστυνομία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης