Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Σάρωσε» σε Αττική, Χαλκιδική, Ηλεία, Εύβοια και Κέρκυρα - Πού θα «χτυπήσει» ως το βράδυ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Σάρωσε» σε Αττική, Χαλκιδική, Ηλεία, Εύβοια και Κέρκυρα - Πού θα «χτυπήσει» ως το βράδυ

Τραγικός επίλογος στην Εύβοια με τον αγνοούμενο 69χρονο βοσκό - Πλημμύρισαν δρόμοι κι έπεσαν δέντρα στην Αττική από την μεσημεριανή  καταιγίδα της Παρασκευής - Κλειστές τοπικές οδοί σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Πιερία - Ζημιές σε περιουσίες στην Ηλεία και την Κέρκυρα

kerkyra-plimira-arthro
Δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμα η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του Meteo  βροχές και καταιγίδες αναμένονται  σε περιοχές της χώρας κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής. 

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στη
 Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά θα περιοριστούν, κατά κύριο λόγο, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

xartis_1



Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.


Δείτε ΕΔΩ που βρέχει αυτή την ώρα


Προβλήματα από τις καταιγίδες σε Αττική, Χαλκιδική, Ηλεία και Κέρκυρα

Καταιγίδα ξεκίνησε νωρίτερα στην Αττική, προκαλώντας νέα προβλήματα, με τους μετεωρολόγους να έχουν προειδοποιήσει νωρίτερα γι' αυτή την εξέλιξη. 

Ισχυρή νεροποντή έπληξε τα Σεπόλια και τα δυτικά προάστια, θέτοντας εκτός λειτουργίας φανάρια σε διάφορα σημεία, ενώ αρκετοί δρόμοι θυμίζουν και πάλι «ποτάμια». 

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 14:00 η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως την οδό Χαμοστέρνας, καθώς και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, από το ύψος των Διυλιστηρίων, η οποία είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων. Την ίδια στιγμή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα, στον  κλάδο εξόδου προς Εθνάρχου Μακαρίου. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω κακοκαιρίας

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Αττικής 

Λεωφόρος Αθηνών


Αττική νέα βροχόπτωση 15/10/2021


Πλημμύρα στην εθνική οδό
Κλείσιμο


Πλημμύρα Λεωφόρος Αθηνών


Στο Παγκράτι και στη Σπύρου Μερκούρη, η ένταση της βροχόπτωσης είχε σαν συνέπεια την πτώση δέντρου στο οδόστρωμα, με συνέπεια να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφοριάς και να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής για την απομάκρυνσή του.

Σε άλλα σημεία του δρόμου, αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί από τη μεγάλη συσσώρευση υδάτων.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο

Σπύρου Μερκούρη πτώση δένδρου σε αυτοκίνητο 15/10/2021


Έπεσε δέντρο στη Σπύρου Μερκούρη


Πλημμύρα στη Σπύρου Μερκούρη


Δύσκολη είναι, ξανά, η κατάσταση και στον Πειραιά, με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από τον μεγάλο όγκο νερού. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πειραιάς
 

IMG_6671
IMG_6673
IMG_6674
IMG_6672
IMG_6670
IMG_6669
IMG_6668



Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ένας «πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κατευθυνθεί στην Αττική».




Νωρίτερα, για ισχυρες καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα, που θα επηρεάσουν και την Αττική, είχε προειδοποιήσει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  Θεόδωρος Κολυδάς.
Έκλεισαν δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς

Επαρχιακοί και παραλιακοί δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς έχουν κλείσει καθώς πλημμύρισαν λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική έκλεισε η ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο 117ο χιλιόμετρο, λόγω υπερχείλισης χειμάρου. Επίσης, κλειστή είναι η ΕΟ Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς, ενώ κλειστό είναι για τα οχήματα και το 3ο και 7ο χλμ Καλλικράτειας – Ηράκλειας. Κλειστό είναι και το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας – Αγίου Παύλου. Κλειστός είναι επίσης και ο δρόμος από την Ολυμπιάδα προς τον Σταυρό.

Στην Πιερία έκλεισε η επαρχιακή οδός στο 12ο χλμ Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα λόγω υπερχείλιση ρέματος.

Στο Κιλκίς έκλεισε η επαρχιακή οδός Κιλκίς – Φαναρίου στο ύψος Λειψυδρίου, λόγω υπερχείλησης του Γαλλικού Ποταμού.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα στην Ιερισσό

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει από το πρωί η Ιερισσός Χαλκιδικής. Η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου.

HALKIDIKINEWS - Καταιγίδες Ιερισσός 15-10-21


Επίσης, σύμφωνα με το halkidikinews.gr, τα δρομολόγια των πλοίων από Ιερισσό για το Άγιον Όρος δεν πραγματοποιήθηκαν. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Ουρανούπολη.

HALKIDIKINEWS - Καταιγίδες Μεταγγίτσι 15-10-21


Υπενθυμίζεται ότι όλες οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, παραμένουν σήμερα Παρασκευή κλειστές λόγω της κακοκαιρίας.

Πλημμύρισαν σπίτια - αποθήκες και πνίγηκαν ζώα σε χωριά της Ηλείας

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτυπά από χθες και την Ηλεία. Σε πολλές περιοχές του νομού, κυρίως από τον Κάμπο μέχρι και την Αμαλιάδα, σημειώθηκαν πολλά προβλήματα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της εφημερίδας «Πατρίς» από τον Αμπελόκαμπο και τα Σαβάλια είναι χαρακτηριστικές της καταστροφής. Σπίτια και αποθήκες πλημμύρισαν, ζώα πνίγηκαν…

Οι κάτοικοι έντρομοι, μετρούν τις πληγές τους και αγωνιούν για την συνέχεια καθώς το κύμα κακοκαιρίας δεν έχει περάσει…

ileia1
ileia2
ileia3


Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Βάρδα, στην Μυρσίνη και στην Μέλισσα, ενώ τις ίδιες εικόνες βλέπουμε και στις επαρχιακές οδούς Αμαλιάδας – Κουρούτας και Ροβιάτας – Σαβαλίων.

Δείτε βίντεο

«Μπάλλος»: «Πνίγηκε» ο Κάμπος της Ηλείας



Παράλληλα, τη Βενετία θυμίζει η πόλη της Γαστούνης, καθώς κάποιοι δρόμοι είναι αρκετά πλημμυρισμένοι και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία.

ilialive.gr - Πλημμύρες στη Γαστούνη


Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι αντίκρισαν πλημμυρισμένους δρόμους και στην πόλη των Λεχαινών, ενώ και η πυροσβεστική υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή έχει δεχτεί κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Lexaina_ballos_2


Τραγικός επίλογος με τον 69χρονο βοσκό στην Εύβοια

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου. «Τέτοια κακοκαιρία δεν έχει ξαναζήσει η περιοχή», δήλωσε στο evima.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα.

Τα ύψη βροχής που έπεσαν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πλημμύρες σε αρκετά σπίτια, να ξεριζωθούν δέντρα και να κόψουν δρόμους στα δύο. Το evima.gr απαθανάτισε τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία με τις εικόνες να είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές.

444f0fb3-65e0-49a5-aadd-1dfc9ad16131


Η υπερχείλιση ποταμού στα Νέα Στύρα, η διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο που οδηγεί στην περιοχή, τα 8 πλημμυρισμένα σπίτια και ο απεγκλωβισμός των οικογενειών που είδαν τα νερά να μπαίνουν στα σπίτια τους, μαζί με τον εντοπισμό του νεκρού 69χρονου βοσκού, είναι τα καθοριστικά σημεία που βύθισαν την Εύβοια την αγωνία.

1dae5193-d209-40c3-b79e-a9be8e073952


Κέρκυρα: Αποκλεισμένα χωριά, «βομβαρδισμένο» οδικό δίκτυο και αμέτρητες υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έφερε το νησί με το πέρασμά της η χθεσινή κακοκαιρία «Μπάλλος». Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που «έπνιξαν» σπίτια και καταστήματα. Πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν στο οδόστρωμα, χείμαρροι πλημμύρισαν παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, ενώ πνίγηκαν πολλά ζώα.

Παροχή Βοηθείας στην Κέρκυρα


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 495 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να διασώσουν και να μεταφέρουν 69 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη προσπάθεια οι κοπές δέντρων που έφραξαν οδικά δίκτυα, καθώς και οι αντλήσεις υδάτων. Στο νησί βρίσκεται από χθες το βράδυ ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ), 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και η 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων.

18EA3957-7C6F-4534-8156-842523B09F50


«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Μέση και σε κάποια χωριά της Νότιας Κέρκυρας. Η γέφυρα της Άφρας έχει πέσει με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλά χωριά της Μέσης Κέρκυρας, ενώ δεν είναι προσβάσιμος ο επαρχιακός δρόμος προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, Νίκος Μηλιώτης.

kerkira


Προβλήματα στο οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει και η εθνική οδός Κέρκυρας Λευκίμμης, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην περιοχή του Περάματος και της Μεσσογγής με αποτέλεσμα να «κοπεί» στη μέση το νησί για πολλές ώρες.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο όμως χρειάζεται προσοχή λόγω κατολισθήσεων», επισημαίνει ο κ. Μηλιώτης.

Την ίδια ώρα τους κόπους μιας ζωής είδαν να καταστρέφονται πολλοί καταστηματάρχες, που μέσα σε λίγη ώρα είδαν τόνους νερού και λάσπης να πνίγουν τα καταστήματά τους στην περιοχή του Περάματος και της Μεσσογγής, αλλά και περιμετρικά της πόλης της Κέρκυρας.

Από τις πλημμύρες δεν γλίτωσαν και πολλά σπίτια κυρίως στην περιοχή του κάμπου του Ποταμού. Αμέτρητα είναι τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους, καθώς παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και την υψηλή στάθμη που έφτασε το ποτάμι «Ποταμός», το οποίο υπερχείλισε σε πολλά σημεία.

Κέρκυρα: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΟΓΓΗ

Από τη μανία του καιρού δεν γλίτωσε κι ένα ATM στην περιοχή Μωραΐτικα στη Νότια Κέρκυρα.

kerkyra_atma


Η κακοκαιρία οδήγησε στον αποκλεισμό και πολλών μαθητών γυμνασίων και λυκείων.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε όλα τα νησιά του Ιονίου και τα μαθήματα γίνονται όπου είναι εφικτό, λόγω διακοπών ρεύματος και internet, διαδικτυακά.

Σολάρι Κέρκυρα


H Περιφέρεια Ιονίων ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ότι θα  συγκροτηθούν άμεσα από την Π.Ε. Κέρκυρας, Επιτροπές Κρατικής Αρωγής για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών στις πληγείσες επιχειρήσεις, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Συμπεριλαμβάνονται και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  φορείς. Οι Επιτροπές καταγραφής και εκτίμησης ζημιών θα προβούν σε επιτόπιες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Λούρδη Λεόν: Η μαμά μου η Μαντόνα με έλεγχε όλη μου τη ζωή

Νέος δακτύλιος από 25 Οκτωβρίου: Σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου - Ποιοι θα εξαιρούνται

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την υπόθεση με την άγρια δολοφονία της Βάιας Γκανιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης