Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστροφές στην Ιθάκη - «Αν δε σπάγαμε τα πεζούλια θα είχαμε θύματα», λέει ο δήμαρχος

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστροφές στην Ιθάκη - «Αν δε σπάγαμε τα πεζούλια θα είχαμε θύματα», λέει ο δήμαρχος

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές», είπε - Δείτε βίντεο

ithaki-kakokairia-5
Με μένος χτύπησε την Ιθάκη η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και θέτοντας σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές προκειμένου με παρεμβάσεις να προλάβουν τα χειρότερα.

Ήδη γίνεται επιχείρηση για να καθαριστούν φρεάτια. Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα. Η Ιθάκη δεχόταν τεράστιες ποσότητες βροχής από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 10 το βράδυ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cezouewryu4p-sf)

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, περιέγραψε την τραγική κατάσταση. «Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό», περιέγραψε ο κ. Στανίτσας.

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cezoaetu0onl-sf)

Η Ιθάκη έχει υποστεί ήδη σημαντικότατες ζημιές από τον Ιανό, ορισμένα έργα πρόλαβαν να γίνουν ορισμένα όχι, είναι δύσκολο να γίνουν, γιατί έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις, και όχι μόνο στην Ιθάκη, σε πολλούς μικρούς δήμους, σχολίασε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγνοείται άντρας στην Εύβοια - Είχε καλέσει την Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό από το σπίτι του που βρισκόταν κοντά σε χείμαρρο 

Αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και «ομπρέλα προστασίας» για την εδαφική της ακεραιότητα


Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμές «φωτιά» - Πόσο θα κοστίσει στους καταναλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης