Καλλιάνος: Στην Αθήνα μέσα σε 8 ώρες έπεσε σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη

Καλλιάνος: Στην Αθήνα μέσα σε 8 ώρες έπεσε σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη

«Η κακοκαιρία ''Μπάλλος'' αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών», αναφέρεται στην ανάρτηση του μετεωρολόγου

plimmyres5
Με σφοδρότητα επελαύνει σε όλη τη χωρα η κακοκαιρία «Μπάλλος», προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και παραλύοντας πολλούς δρόμους.  Οι καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, ενώ σε πολλές περιοχές η κυκλοφορία έχει διακοπεί. 

Για μια τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων πέντε ετών μίλησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.  Στην ανάρτησή του στο Facebook υπογράμμισε ότι μέσα «σε οκτώ ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη».


«Η κακοκαιρία ''Μπάλλος'' αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Το αίτιο είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας προσέγγισε από τα Δυτικά και που απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική λόγω του ότι ακόμη οι θάλασσες γύρω από την Ελλάδα είναι θερμές. Οι νεφώσεις δηλαδή που μας προσέγγισαν από τα δυτικά (Ιόνιο), λόγω των θερμών θαλασσών που μας περικλείουν, εμπλουτίστηκαν με τεράστια ποσά υγρασίας, και έτσι, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόταν γύρω από τον εαυτό του, εναπόθεσαν τα τεράστια αυτά πόσα υγρασίας με τη μορφή ακραίων κατά περιόδους βροχοπτώσεων και έντονων καταιγίδων. Στην Αθήνα για παράδειγμα, μέσα σε 8 ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη. Αυτό είναι εντυπωσιακό ως προς τη στατιστική αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ.Καλλιάνος.

Πού αναμένονται ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ (στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης). Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανθελληνικό παραλήρημα από τον Γιαϊτζί: «Οι τεμπέληδες Έλληνες δεν μπορούν να μας πολεμήσουν»

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη την επικράτεια - Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν μέχρι και την Παρασκευή

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η απολογία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης