Φωτογραφίες: Υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

Φωτογραφίες: Υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

Τα αεροσκάφη θα εκτελέσουν ασκήσεις και με τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

07_oct_005_F
Η μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και προσωπικού υποστήριξής τους ολοκληρώθηκε, σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Όπως ανακοινώθηκε, η μεταστάθμευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ υπό την επωνυμία «Castle Forge».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των αμερικάνικων μαχητικών στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος σε αποστολές σύνθετων αμυντικών και επιθετικών αεροπορικών τακτικών, αεροπορικής υποστήριξης με τερματική καθοδήγηση πυρών (Joint Terminal Attack Controller - JTAC), εναέριας μάχης, προστασίας - προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα, προσβολής - υποστήριξης ναυτικών δυνάμεων.

Η μεταστάθμευση και οι συνεκπαιδεύσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, διεξάγονται στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με κοινό στόχο την συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Δείτε φωτογραφίες
07_oct_001
07_oct_002
07_oct_003
07_oct_004
07_oct_005_F
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Στο αυτόφωρο ο Πασχάλης μετά από μήνυση σε βάρος του

Ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός, τα... παράνομα πρόστιμα στο lockdown και τα 20 χιλ. ευρώ για το υπηρεσιακό «θηρίο»

H Pfizer ζήτησε από τον FDA άδεια για χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε παιδιά 5-11 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης