Επίθεση στο Νέο Ηράκλειο: Στην Εισαγγελία Αθηνών ο 30χρονος ακροδεξιός - Κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα

Επίθεση στο Νέο Ηράκλειο: Στην Εισαγγελία Αθηνών ο 30χρονος ακροδεξιός - Κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα

 Ο 30χρονος ακροδεξιός και αντιεμβολιαστής είναι γνώριμος των Αρχών

30xronos__1_
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ο 30χρονος ακροδεξιός, ο οποίος συνελήφθη νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας για την επίθεση που σημειώθηκε στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Ο νεαρός άντρας θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο, ενώ παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα πλημμελήματα προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος του 30χρονου. Ο 30χρονος διώκεται για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή. Μάλιστα, αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο για να δικαστεί και μέχρι τότε κρατείται.

Εξήχθη και αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ακροδεξιός και αντιεμβολιαστής είναι γνώριμος των Αρχών.

Κλείσιμο
O 30χρονος ακροδεξιός στον εισαγγελέα


«Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ειναι ότι ενεπλάκη εκ του μη όντος σε μια συμπλοκή διότι βρέθηκε όλος τυχαίος στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου με αποτέλεσμα, και επειδή, παλαιότερα είχε υποβάλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγο κάποιων διαφόρων είχε τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν ανάρτηση το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικού περιεχομένου και μόλις προσέγγισε την πλατεία για αλλο λόγω, δεν γνώριζε τι γινόταν άρχιζαν να του επιτίθενται. Στα πλαίσια της άμυνας αναγκαστικά για να προασπίσει τον εαυτό του δημιουργήθηκε αυτό που δημιουργήθηκε. Κρατήθηκε στην ΓΑΔΑ σχηματίστηκε δικογραφία και του αποδίδονται προς το παρόν οι κατηγορίες για φθορά ξένης περιουσίας και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αναμένουμε στον εισαγγελέα για την άσκηση της ποινικής δίωξης και την πορεια της αυτοφώρου διαδικασίας. Αυτά που ακούγονται για τάγματα εφόδου και οργανωμένη επίθεση δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση, μάλιστα κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χωρίς την συγκατάθεση του και αναπαράγουν κάποιες εικόνες που αφορούν το παρελθόν του, ο άνθρωπος εξελίσσεται έχει ενα παιδί, έχει την σύντροφο του και αυτα δεν έχουν καμία σχέση με την ποινική προσέγγιση του ζητήματος και τις αξιόποινης πράξης. Εδω υπάρχουν κάποια ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες φαίρεται να τα έχει διαπράξει και μιλάμε για μια ποινική δίκη. Τώρα, δεν ποινικοποιείται ούτε το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη, τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την δικογραφία», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. 

Ο ιδιωτικός υπάλληλος αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικούς, όταν του έπεσε η κουκούλα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ στο χέρι του είχε και ένα χαρακτηριστικό τατουάζ.


30xronos__2_
30xronos__3_


Το 2018, ο 30χρονος είχε συλληφθεί στην Καλλιθέα σε επεισόδια με αναρχικούς, ενώ θεωρείται ότι είναι από τα άτομα που συμμετέχουν σε ενέργειες του ακροδεξιού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, δέχθηκαν επίθεση κατά την διάρκεια εκδήλωσης.

Μαυροφορεμένοι άντρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά προσώπου τους χτύπησαν τους παρεβρισκόμενους με μαρτυρίες να έκαναν λόγο και για τραυματίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν για Pandora Papers: H Eπιτροπή μάχεται έντονα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Γέμισε η ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» - Διακομιδή δασωληνωμένων σε άλλα νοσοκομεία

Ανακοινώσεις την Τετάρτη από τον Πλεύρη για τους εμβολιασμένους - Έρχεται «πλαίσιο κανονικότητας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης