Με «phishing» άρπαξαν 7.500 ευρώ από 37χρονη στην Πτολεμαΐδα

Με «phishing» άρπαξαν 7.500 ευρώ από 37χρονη στην Πτολεμαΐδα

Οι δράστες την παραπλάνησαν με «μαϊμού» SMS στο κινητό της που πίστεψε ότι προερχόταν από την τράπεζά της και καταχώρησε σε αυτό τους κωδικούς της χρεωστικής τραπεζικής κάρτας της

phising
Δίνουν και παίρνουν σε όλη τη χώρα οι απάτες με τη μέθοδο phishing και καθημερινά ανυποψίαστοι πολίτες βλέπουν με τρόμο τις τραπεζικές καταθέσεις τους να αλλάζουν χέρια, όπως την έπαθε και μια 37χρονη Ελληνίδα στην Πτολεμαΐδα.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας, οι δράστες την παραπλάνησαν με «μαϊμού» SMS στο κινητό της που πίστεψε ότι προερχόταν από την τράπεζά της και καταχώρησε σε αυτό τους κωδικούς της χρεωστικής τραπεζικής κάρτας της. Έτσι, οι απατεώνες απέκτησαν πρόσβαση σε αυτή και μετέφεραν χρήματα σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού, ενώ έκαναν και διαδικτυακές αγορές από εταιρείες του εξωτερικού!

Η άτυχη 37χρονη χρεώθηκε συνολικά με 7.508 ευρώ, ωστόσο οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα στοιχεία που βρήκαν κατά την έρευνα που έκαναν και εξακρίβωσαν ότι ένας από τους δυο δράστες ήταν αλλοδαπός. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης και η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και του συνεργού του.

Παρόμοια απάτη και στην Βέροια

Με την ίδια μέθοδο, του «μαϊμού» ηλεκτρονικού μηνύματος που δήθεν προερχόταν από τράπεζα, κατάφερε και ένας Έλληνας να υφαρπάξει τους προσωπικούς κωδικούς ενός κατοίκου της Βέροιας, τον περασμένο Ιούλιο. Ο δράστης άρπαξε το ποσό των 2.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, όμως ταυτοποιήθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις

Ισπανία: Έφτασε στον ωκεανό η λάβα από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα - Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης