Θεοδωρικάκος: Επιπλέον 100 περιπολικά στην Αττική - 12 τη νύχτα με 6 το πρωί θα περιπολούν στις γειτονιές

Θεοδωρικάκος: Επιπλέον 100 περιπολικά στην Αττική - 12 τη νύχτα με 6 το πρωί θα περιπολούν στις γειτονιές

Πάνω από 1.000 αστυνομικοί στη μάχη με το έγκλημα

theodorikakos-5
Ένα ακόμη βήμα προς την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της ασφάλειας των πολιτών κάνει η κυβέρνηση που «ρίχνει» στη μάχη με το οργανωμένο και μη έγκλημα 1.026 αστυνομικούς επιπλέον στην Αττική. Παράλληλα, 100 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. θα «χτενίζουν» τις γειτονιές της Αθήνας από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα, όπως ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος «από την 1η Νοεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά για περιπολίες τη νύχτα». «12-6 τη νύχτα θα περιπολούν στις γειτονιές» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Εξηγώντας πώς θα γίνει αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «από τη Δευτέρα ξεκινά πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων με 1.026 άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ».

Οι αστυνομικοί θα είναι τελειόφοιτοι της σχολής Αστυφυλάκων. Ενδεικτικά το Τμήμα της Καλλιθέας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός, αναμένεται να ενισχυθεί με 25 αστυνομικούς.

Ολόκληρη η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:


«Καλημέρα σε όλους.

Από την πρώτη μέρα κοντά στα Αστυνομικά Τμήματα, στις γειτονιές, στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές.

Σήμερα είμαστε εδώ στην Καλλιθέα και από δω ανακοινώνουμε ότι, από 1η Νοεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα πλέον και γίνεται πράξη, να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις νυχτερινές ώρες, στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 12 με 6 τη νύχτα 100 πρόσθετα στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, θα περιπολούν στις γειτονιές, για να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας.
Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι 306 αγόρια και κορίτσια που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται αυτή την Κυριακή, οι οποίοι θα διατεθούν στο σύνολό τους στα Αστυνομικά Τμήματα και ένας μικρός αριθμός στα Μ.Α.Τ. και στην Τροχαία, καθώς και 720 Δόκιμοι που μέσα στο μήνα, προς το τέλος του μήνα, θα πάνε στα Αστυνομικά Τμήματα. 1026 περισσότεροι άντρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 100 στελεχωμένες περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας.

Ασφάλεια για όλους, Ασφάλεια παντού.

Ευχαριστώ πολύ.»

Η επίσκεψη εντάσσεται στις σχεδόν καθημερινές επαφές που έχει ο κ. Θεοδωρικάκος με στελέχη του σώματος και δημάρχους προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία αλλά κυρίως τα προβλήματα των πολιτών σε σχέση με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το 33% των κρουσμάτων αφορά σε ανηλίκους - Τι περιμένουν οι ειδικοί

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης