ΠΟΕΔΗΝ: Πολλών ταχυτήτων οι έλεγχοι στους υγειονομικούς για τα πιστοποιητικά Covid

ΠΟΕΔΗΝ: Πολλών ταχυτήτων οι έλεγχοι στους υγειονομικούς για τα πιστοποιητικά Covid

Για απροθυμία ή κωλυσιεργία στον έλεγχο των πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού των υγειονομικών μιλά η ΠΟΕΔΗΝ – Καταγγέλλει περιπτώσεις εργαζομένων με πιστοποιητικό νόσησης και αρνητικό τεστ αντισωμάτων

emvoliasmos_nos
Δυσλειτουργία και κωλύματα στη διαδικασία του ελέγχου των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού υγειονομικών εργαζομένων που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των νοσοκομείων ανά τη χώρα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχουν νοσοκομεία όπου οι υγειονομικοί εργάζονται κανονικά παρότι ελέγχεται η γνησιότητα των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού που προσκόμισαν είτε γιατί κωλυσιεργεί η διερεύνηση είτε γιατί οι διοικήσεις των νοσοκομείων δείχνουν απροθυμία να ελέγξουν τις υποθέσεις.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο, υπενθυμίζοντας ότι «γιατρός που μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης σε άτομα εκτός νοσοκομείου, εργάζεται κανονικά. Ομοίως υπάλληλος με πιστοποιητικό νόσησης από τον εν λόγω γιατρό». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Ομοσπονδία, και οι δύο εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό αμέσως μετά την προσκόμιση των πιστοποιητικών, που είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Παρά ταύτα συνεχίζουν την εργασία τους.


Ανάλογη περίπτωση αναφέρεται για το νοσοκομείο Καβάλας. Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, δύο γιατροί, εκ των οποίων η μία εμβολιάστηκε στη Βουλγαρία και ο άλλος κατέθεσε πιστοποιητικό νόσησης, υποβλήθηκαν σε τεστ αντισωμάτων και ήταν αρνητικά. Ωστόσο, μετά τη γνωστοποίηση αυτού του αποτελέσματος, έσπευσαν να εμβολιαστούν και στη συνέχεια έλαβαν άδεια από το νοσοκομείο.


Χαμηλά αντανακλαστικά ελέγχου προκύπτει με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχουν και στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου». Τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι του νοσοκομείου κλήθηκαν για έλεγχο καθώς είχαν εμβολιαστεί σε Κέντρο Υγείας – και όχι στο νοσοκομείο όπου εργάζονται- με την ημερομηνία εμβολιασμού τους να τοποθετείται χρονικά στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί από το υπουργείο Υγείας για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ανταποκρίθηκαν τρεις εξ αυτών και οι άλλοι αρνήθηκαν. Μάλιστα έκαναν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο ίδιο Κέντρο Υγείας χωρίς να δεχθούν τον έλεγχο αντισωμάτων.


«Είναι αδικία την ώρα που βγήκαν σε αναστολή εργασίας 7.000 συνάδελφοι που με γενναιότητα αντιμετωπίζουν την απόφασή τους να μην εμβολιασθούν, ανεξάρτητα εάν διαφωνούμε μαζί τους, κάποιοι άλλοι να συνεχίζουν να εργάζονται παρότι ελέγχεται η γνησιότητα των πιστοποιητικών τους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.




Ειδήσεις σήμερα:

«Ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί το εμβόλιο», λέει η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη


Απορρίφθηκε αίτημα για εθελοντική εργασία συνταξιούχου καρδιολόγου του «Ευαγγελισμού»


Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες ξεκινούν συνομιλίες για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία - «Κάλεσμα» σε Σολτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης