Έγκλημα στη Ρόδο: «Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της - Όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια»

Έγκλημα στη Ρόδο: «Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της - Όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια»

Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, στη διάρκεια της σχέσης της με τον 42χρονο δολοφόνο της 31χρονης Ντόρας στη Ρόδο, μίλησε η πρώην σύντροφός του - Ήταν βίαιος, χειριστικός και απειλητικός

30xroni_rodos_egklima_art
Για τη σχέση της με τον δράστη της δολοφονίας της 31χρονης Δώρας, το μεσημέρι της Τετάρτης μέσα στη μέση του δρόμου, στο Ροδίνι της Ρόδου, μίλησε η πρώην σύντροφός του, επιβεβαιώνοντας τον βίαιο χαρακτήρα και το βεβαρυμένο παρελθόν του 42χρονου, ο οποίος «ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα».

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της. Από την πρώτη στιγμή, όταν άκουσα για το συμβάν σκέφτηκα ότι είναι ο ίδιος. Σταμάτησα στη μέση του δρόμου και είπα πως αυτός είναι» ανέφερε η κοπέλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια. Δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν. Να φεύγουν και να μην δίνουν δεύτερες ευκαιρίες»  πρόσθεσε, επιρρίπτοντας με τον τρόπο αυτό ευθύνες σε όσους γνώριζαν για τη συμπεριφορά του δράστη και επέλεγαν να σιωπήσουν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ceher05fw2qh-st)


«Ήμασταν μαζί γύρω στους τέσσερις μήνες. Ήταν κτητικός, ζηλιάρης… Στην αρχή μου παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζόταν, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, με έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα» ανέφερε η πρώην σύντροφος του 40χρονου στη «Ροδιακή» και συνέχισε: «Ήθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό μου, στους φίλους μου, σε κάθε έξοδό μου. Οτιδήποτε ήταν πέρα από εκείνον, θεωρούσε ότι έτρωγε χρόνο από εκείνον. Ήθελε να συγκατοικήσουμε γρήγορα, να γνωριστούν οι οικογένειές μας γρήγορα, το έβλεπε πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα. Έβλεπα σημάδια περίεργα το οποία παράβλεπα γιατί είχε τα θέματα με το μάτι του, αλλά αυτά σοβάρευαν κι έβλεπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η σχέση».

Μάλιστα, η κοπέλα ανέφερε πως ο 42χρονος είχε χειροδικήσει εναντίον της: «Στους τρεις μήνες με χτύπησε, και μου πήρε και το κινητό. Εκείνος μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα. Ένα βράδυ ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι με χτύπησε. Βγήκα από το σπίτι, δήθεν για να μην μας ακούν, αλλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου. Με κυνήγησε με το δικό του, πήγα στην Αστυνομία του έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο με εξέτασαν. Στη συνέχεια, δήλωνε μετανιωμένος, με παρακάλαγε, ερχόταν από τη δουλειά μου καθημερινά, με ενοχλούσε με τηλέφωνα, μου έστελνε λουλούδια, προσπαθούσε να μου δείξει ότι ήταν λάθος, δεν θα ξαναγίνει και να του δώσω «μία ευκαιρία» Προσπάθησα να το κάνω, δεν μου έβγαινε, το έβλεπε στην πορεία ότι το έκανα με το ζόρι κι όσο καταλάβαινε ότι εγώ δεν θα γυρίσω πίσω άρχισα να με εκβιάζει με κάποια προσωπικά δεδομένα μου, πρώτον για να αποσύρω τη μήνυση. Ήρθε γι αυτό στη δουλειά μου, ώρα που εργαζόμουν, με συνοδό του έναν πορτιέρη ενός μαγαζιού και με απείλησε ότι αν δεν αποσύρω τη μήνυση δεν θα μ΄ αφήσει ήσυχη».

Βίαιος, χειριστικός και απειλητικός

Βίαιος
χειριστικός και απειλητικός. Τρεις επιθετικοί προσδιορισμοί που χαρακτήριζαν τον 42χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα της 31χρονης εκπαιδευτικού στη Ρόδο, όπως προκύπτουν μέσα από όλα όσα είχε βιώσει η τελευταία σύντροφός του, πριν την αφήσει και γνωρίσει την Ντόρα και εκμυστηρεύτηκε στον δικηγόρο της, Βασίλη Μπέη.

«Κατά τα λεγόμενα της πελατισσάς μου ήταν χειριστικός , βίαιος, απειλητικός και γενικότερα είχε παραβατική συμπεριφορά. Η γυναίκα έφτασε στο σημείο να του υποβάλλει δύο μηνύσεις. Η δεύτερη μήνυση είχε φτάσει στο σημείο της προκαταρκτικής εξέτασης. Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα τριών ανήλικων αγοριών, είχε χωρίσει από τον πρώην σύζυγό της και είχε σχέση με τον δολοφόνο μόλις τέσσερις μήνες, πριν εκείνος γνωρίσει την άτυχη Ντόρα. Η πρώτη μήνυση ήταν για βιαιότητα και απειλή και η δεύτερη ήταν για παράβαση προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα την απείλησε παρουσία μπράβου, ότι θα ανεβάσει προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο και θα τις δουν και τα παιδιά της. Οπότε καταλαβαίνετε,τι βίωσε αυτή η γυναίκα δίπλα σε αυτόν τον άντρα και ήταν μαζί μόνο 4 μήνες»  είπε ο κ. Μπέης  στο protothema.gr η πρώτη μήνυση αφορούσε άσκηση βίας και απειλή, ενώ η δεύτερη για παράβαση προσωπικών δεδομένων.

«Μπλόκαρε ο 40χρονος όταν τον άφησε η κόρη μου», λέει η μητέρα της άτυχης Ντόρας

Στο μεταξύ, η μητέρα της 31χρονης εκπαιδευτικού μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι ο άνθρωπος που δολοφόνησε το παιδί της και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του απαγόρευε στην κόρη της να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media γιατί ζήλευε ενώ η ίδια τον είχε γνωρίσει μονάχα μια φορά.

«Δεν του άρεσε να ανεβάζει το παιδί μου φωτογραφίες, της το είχε απαγορεύσει. Το παιδί μου, το σεβάστηκε. Έβαλε μια μόνο φωτογραφία στα social media όταν του είπε η κόρη μου ότι θα φύγει και όταν έφυγε η κόρη μου, τον μπλόκαρε. Είναι η μόνη φωτογραφία που ανέβασε αυτός και έγραφε "Η δική μας ζωή". Την ανέβασε γιατί ήξερε ότι έχανε την κόρη μου», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Μια φορά τον γνώρισα, τα παιδιά ήθελαν να μείνουν μόνα τους για να γνωριστούν καλύτερα και το είχα σεβαστεί. Μια φορά, αυτός μου είχε κάνει κάτι παράπονα ότι η κόρη μου θέλει να φύγει και ότι έπρεπε να την ενθαρρύνω εγώ να μείνει στο σπίτι της, σαν να ήταν παντρεμένη, ενώ ήταν μια γνωριμία. Του είπα, το κρεβάτι της είναι εδώ, αν θέλει να μείνει μαζί σου ας μείνει. Αν δεν θέλει, την περιμένω. Και μου είπε, ότι δεν τον βοηθάω», καταλήγει η μητέρα της άτυχης Ντόρας στο protothema.gr.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 91% η παραλλαγή «Δέλτα» στα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που εξετάστηκαν

Την Παρασκευή δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενες για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ευτράπελο στο υπουργείο Εργασίας: Καμεραμάν ρώτησε τη Δόμνα πότε έρχεται η... Μιχαηλίδου (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης