efood: Μετατρέπει όλες τις συμβάσεις των διανομέων σε αορίστου χρόνου

efood: Μετατρέπει όλες τις συμβάσεις των διανομέων σε αορίστου χρόνου

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει «τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση»  - Κανονικά αύριο η απεργία των σωματείων delivery 

efood_newmon
Την απόφαση της να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους, γνωστοποίησε η Online Delivery, η εταιρεία πίσω απ' την ψηφιακή πλατφόρμα efood, την ώρα που τα συνδικάτα των εργαζομένων ανακοίνωναν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με την αυριανή 24ωρη απεργία. Σύμφωνα με την εταιρεία οι εργαζόμενοι που απο ορισμένου χρόνου συμβάσεις θα προσληφθούν τώρα με αορίστου φθάνουν τους 2.016.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει «τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση».

Τέλος γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αναδιαμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης των διανομέων. Τα κριτήρια «θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας».

Είχε προηγηθεί μπαράζ συναντήσεων μεταξύ στελεχών της διοίκησης της εταιρείας και διανομέων.

«Κάναμε αυτό που έχουμε ως υποχρέωση, γιατί είμαστε μια εταιρεία ανθρωποκεντρική», σημειώνει μεταξύ άλλων η εταιρεία. Και προσθέτει: «Πολλές από τις κριτικές που ακούσαμε μας βοήθησαν στη λήψη των αποφάσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας με μεγαλύτερη επένδυση στους ανθρώπους μας. Ακόμα και στις πιο ακραίες φωνές επιχειρήσαμε να βρούμε τα σημεία που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε. Και τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς».

Στην ανακοίνωση η εταιρεία υπογραμμίζει την αξία της ομάδας που έχει δημιουργήσει επενδύοντας σε αυτή: «Παρέχοντας μια σειρά από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών. καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, κουτί,, κτλ), ακόμη και προστασία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κατάργηση βάρδιας, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης. Προσφέρουμε παροχές, που δημιούργησαν τη βάση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και εισέρχονται στην ελληνική αγορά.  Μένουμε σταθεροί σε αυτές τις επιλογές και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής με όσες αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες προκειμένου να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε. Η τεχνολογία είναι το εργαλείο μας. Οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας. Αυτά έχουν επιτρέψει στην οικογένεια του efood να βρίσκεται καθημερινά, στα σπίτια όλων μας», καταλήγει η Online Delivery.
Μετά την εξέλιξη αυτή μένει να φανεί η αντίδραση των Συνδικάτων και εάν θα πάρουν πίσω την απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο με δεδομένο ότι ικανοποιείται το βασικό αίτημα, αυτό της μετατροπής όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.  

Κανονικά η 24ωρη απεργία των σωματείων των delivery αύριο

Κανονικά θα πραγματοποιήσουν αύριο την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των delivery καθώς και τη συγκέντρωση στις 11πμ στο Πεδίο του Αρεως.

« Η απεργία μας θα γίνει κανονικά για να ενισχύσουμε τον αγώνα και να δεσμεύσουμε την e-food να υλοποιήσει όσα θετικά ανακοίνωσε. Πετύχαμε μεγάλη νίκη που εισπράττει όλο το εργατικό κίνημα. Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ και τον κόσμο για τη συμπαράστασή τους»,  τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Στεφανάκης. 

Oι δηλώσεις Χατζηδάκη 

«Οι εξελίξεις στην e-food» τόνισε ο υπουργός Eργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο «καταρρίπτουν τη μυθολογία των ημερών ότι σχεδόν ο πρόσφατος εργασιακός νόμος εμπόδιζε τις πλατφόρμες να προχωρήσουν στη δημιουργία θέσεων μισθωτής εργασίας».

«Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα "τεκμήρια" και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ' όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες».

«Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι - ιδιαίτερα των ντελίβερι - έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία από Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ!

Συνεχίζονται οι έρευνες του Nautical Geo ανατολικά της Κρήτης - Η Τουρκία προκαλεί με αντιNavtex

«Αυτόχθων ιθαγενής» ανεμβολίαστη υπάλληλος ταμπουρώθηκε σε ΚΑΠΗ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης