Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητούν μαθητές της Σαμοθράκης: Η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου

Τον περασμένο Ιούνιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης  έγραψαν και έστειλαν στο Βρετανικό Μουσείο μια επιστολή - Οι σκέψεις τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης με επιστολή τους στο Βρετανικό Μουσείο ζητούν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη τα Eλγίνεια μάρμαρα.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης έγραψαν και έστειλαν στο Βρετανικό Μουσείο μια επιστολή, στην οποία επιχειρηματολογούσαν υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού έφτασε στο σχολείο η επίσημη απάντηση του Βρετανικού Μουσείου η οποία απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά και τα ευχαριστεί για την κίνησή τους και αναφέρει πως οι σκέψεις τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα του Μουσείου.

Ακολουθεί η απάντηση από το Βρετανικό Μουσείο:



Το 1803 και το 1812 τα πολυάριθμα γλυπτά από τον Παρθενώνα μεταφέρθηκαν στη Βρετανία και από τότε βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Οι προσπάθειες της Ελλάδας για την επιστροφή τους ξεκίνησαν δυναμικά το 1983 έπειτα από πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.


Πηγή:e-evros.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ελλάδα και ΗΠΑ ισχυροί σύμμαχοι στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών

Ο FDA εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις της Pfizer: «Πράσινο» μόνο για άτομα 65 ετών και άνω και ευάλωτες ομάδες


Σάλος στην Ιταλία με 40χρονο ιερέα: Έκλεψε το «παγκάρι» και αγόρασε ναρκωτικά για πάρτι οργίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr