Αρεταίειο - ΙΑΣΩ: Σύμπραξη επιστημονικών δυνάμεων στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία

Αρεταίειο - ΙΑΣΩ: Σύμπραξη επιστημονικών δυνάμεων στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία

Εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής και των ειδικευόμενων γιατρών σε πραγματικά χειρουργεία με παράλληλη ζωντανή αναμετάδοση, προβλέπει το καινοτόμο πρόγραμμα συνεργασίας

aretaieio_nosokomeio_01
Τη δημιουργία ενός καινοτόμου επιστημονικού και εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει στόχο να προάγει την αριστεία στην εκπαίδευση και να διευρύνει το ερευνητικό έργο παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, ανακοίνωσαν σήμερα η Β' Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Αρεταίειο» με τη μαιευτική-γυναικολογική κλινική ΙΑΣΩ.

Ενδεικτικό της καινοτομίας που θα διέπει το πρόγραμμα είναι η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής και των ειδικευόμενων γιατρών σε πραγματικά χειρουργεία με παράλληλη ζωντανή αναμετάδοση όπως και σε εξομοιωτές.

Η σύμπραξη επιστημονικών δυνάμεων στη Μαιευτική-Γυναικολογική ειδικότητα και στις τέσσερις εξειδικεύσεις της - Υστεροσκοπική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Εμβρυοιατρική, Γυναικολογική Ογκολογία, Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή- μεταξύ της συγκεκριμένης κλινικής στο Αρεταίειο και το ΙΑΣΩ αποτελεί μια «ουσιαστική απάντηση σε ένα πάγιο αίτημα των νέων γιατρών για περισσότερη εκπαίδευση αλλά και των έμπειρων λειτουργών του Ιπποκράτη για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους» όπως περιέγραψε τη σημαντική αυτή ενέργεια ο καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας, Εμβρυοιατρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος επιστημονικού συμβουλίου του ΙΑΣΩ, κ. Αριστείδης Αντσακλής. Πρόσθεσε μάλιστα ο καθηγητής πως «η πρωτοπόρος αυτή συνεργασία θα βελτιώσει την ιατρική επιστήμη, θα ωφελήσει τους ασθενείς, θα έχει μεγάλο αντίκρισμα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα».

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που συνδυάζει την εκπαιδευτική εμπειρία του Πανεπιστημίου με τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα το χαρακτήρισε ο καθηγητής Μαιευτικής /Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Β´ Κλινικής του νοσοκομείου Αρεταίειο, τονίζοντας ότι «θα απελευθερώσει σημαντικές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δυνάμεις, προς όφελος των ασθενών, προς όφελος της χώρας».

Τέλος, για μια συνεργασία που ανοίγει νέα σελίδα στην εκπαίδευση και παράλλα είναι πολύ τιμητική για το ΙΑΣΩ μίλησε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, κ. Γεώργιος Σταματίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασκευή Κερασιώτη: «Δεν περίμεναν ότι μία τσιγγάνα θα κατάφερνε να γίνει μοντέλο»

Πωλείται έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο του Γιάννη Πουλόπουλου στην Άνοιξη

Πάτρα: Ο εξάχρονος Φώτης κέρδισε το στοίχημα της ζωής - Μειώθηκε η καταστολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης