Σε δίκη ο «ψευτογιατρός» για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Σε δίκη ο «ψευτογιατρός» για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Στο εδώλιο ακόμη 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του - Ο Dr Kontos υποσχόταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και τους έπειθε να διακόψουν την αγωγή που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί του

nikos-kontostathis
Στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου κατηγορούμενος γα τον… μισό Ποινικό Κώδικα κάθεται με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο 47χρονος «ψευτογιατρός», αποκαλούμενος και ως… Dr Kontos, ο οποίος υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και όχι μόνο, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους. Μαζί του παραπέμπονται να δικαστούν και άλλα 16 ακόμη πρόσωπα, που φέρονται ως συνεργοί του.

Υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη, το δικαστικό συμβούλιο, έκρινε πως ο 47χρονος θα πρέπει να δικαστεί για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όσον αφορά στους συγκατηγορούμενούς του αυτοί είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Με το βούλευμα, πάντως, που εκδόθηκε δεν παραπέμπεται σε δίκη η σύζυγος του ψευτογιατρού.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον 47χρονο είναι πολλές και επισύρουν πολυετή κάθειρξη. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος χορηγούσε στα ανυποψίαστα θύματά του σκευάσματα δικής του παρασκευής έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμα και τους γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία.

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για τον θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», φέρεται να είχε καταθέσει στη συμπληρωματική του απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος «αθωώνοντας» τα 16 πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί του.

«Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» φέρεται να είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» και να είχε εν μέρει παραδεχτεί την κατηγορία της απάτης, αλλά να είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Ακόμη, είχε αναφέρει πως ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Πάντως, στο παραπεμπτικό βούλευμα, όπως και στην εισαγγελική πρόταση, περιγράφεται αναλυτικά η δράση του 47χρονου. Από τη δικογραφία ξεχωρίζει η περίπτωση ενός παιδιού το οποίο το 2014, σε ηλικία μόλις 13 ετών, είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε πείσει τους γονείς του παιδιού να διακόψουν «την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κ.λπ. και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος».

Ακόμη, καταγράφεται η περίπτωση άνδρα ο οποίος έμενε ανάπηρος σε ποσοστό 82% λόγω πτώσης του από αλεξίπτωτο το 2014 στη Ρόδο. Ο 47χρονος, μαζί με συγκατηγορούμενούς του γιατρούς κλινικής -ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, τον χειρούργησαν, όμως μετά το χειρουργείο ο άτυχος άνδρας υπέστη βαριά σωματική βλάβη, η οποία επήλθε με την «αφαίρεση ενός εκ των δεξιών πλευρών του».


Ειδήσεις σήμερα:

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής και Θεσσαλονίκης

Στον οδοντίατρο χωρίς τεστ οι εμβολιασμένοι - Με rapid οι ανεμβολίαστοι

Παρουσιαστής του Fox λέει ότι το εμβόλιο στοχεύει στους άνδρες με... «υψηλή τεστοστερόνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης