Έλληνες πολίτες η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Μητσοτάκης: Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την Ελλάδα που θέλουμε

Έλληνες πολίτες η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Μητσοτάκης: Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την Ελλάδα που θέλουμε

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Greek Freak Γιάννη Αντετοκούνμπο η τελετή της ορκωμοσίας - Δείτε φωτογραφίες  από την τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου

antetokoumpo-mitsotakis
Στην τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας και του Εμέκα - 'Αλεξ Αντετοκούνμπο παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για τη μητέρα και τον αδερφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν τιμητικά Έλληνες πολίτες ενώ παρών ήταν και ο σπουδαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής του NBA.

Έλληνες πολίτες η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο




24694386
24694383
24694388


24694387
Κλείσιμο

«Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κ. Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οπότε, και πάλι, Γιάννη, 'Αλεξ, κ. Βερόνικα, πολλά συγχαρητήρια», πρόσθεσε.

Μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Βερόνικα, τον Γιάννη και τον 'Αλεξ Αντετοκούνμπο και συζήτησαν για την Ελλάδα και την Αμερική, για τους δύσκολους καιρούς που πέρασε η οικογένεια, την αγάπη για το μπάσκετ, το NBA, την Εθνική Ελλάδας και την κινηματογραφική ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην χώρα μας.

Τα μέλη της οικογένειας ανέφεραν ότι σημαίνει πολλά γι' αυτούς η σημερινή ημέρα, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει απευθυνόμενος στην Βερόνικα Αντετοκούνμπο: «Περάσατε πολύ δύσκολους καιρούς και πρέπει να νιώθετε υπερήφανη για εσάς και για τα παιδιά σας. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία αισιοδοξίας».

Την ορκωμοσία της πολιτογράφησης τέλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

adeto11



adeto22



adeto33



adeto44



adeto55



adeto66



adeto77




Η απόφαση πολιτογράφησης στο ΦΕΚ

«Έχουν συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Και συνεχίζει: «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνες πολίτες τους αλλοδαπούς ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΝΚΕΜ του ΙΩΣΗΦ, γεννηθείσα στις 7-4-1965 στη Νιγηρία (ΟΥΜΠΟΥΛΟΥ ΟΥΚΟΥ) και ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΜΕΚΑ του ΤΣΑΡΛΣ γεννηθέντα στις 27-8-2001 στην Ελλάδα (Αθήνα)», αναφέρει χαρακτηριστικά η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το προεδρικό διάταγμα υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

fek






Ειδήσεις σήμερα:

AUKUS: Στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ-Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στην Κίνα - Οι αντιδράσεις από Πεκίνο και Παρίσι

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση» δήλωσε η Ιωάννα

Τρίτη δόση: Πόσοι την έλαβαν το πρώτο 48ωρο - Τι ακολουθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης