Νηπιαγωγείο - στολίδι: Ολική αναμόρφωση στον χώρο που θα υποδεχτεί τους 13 μικρούς μαθητές των Λειψών

Νηπιαγωγείο - στολίδι: Ολική αναμόρφωση στον χώρο που θα υποδεχτεί τους 13 μικρούς μαθητές των Λειψών

Ίσως ένα από τα πιο ευχάριστα νέα των ημερών μας είναι πως φέτος θα πάνε στο Νηπιαγωγείο των Λειψών 13 νέα παιδάκια

leipsoi__3_
Σ’ ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της χώρας μας, αυτό των Λειψών, που διαβιούν κάτω από 1.000 κάτοικοι άνοιξε τις πύλες του σήμερα το Νηπιαγωγείο του νησιού. Αυτό έγινε διότι μόλις χθες Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που απαιτούνταν προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους που φέτος θα αυξηθούν καθώς θα υπάρξει η δυνατότητα και για ολοήμερο σχολείο.

«Φέτος θα έχουμε στο νηπιαγωγείο και στο προνήπιο 13 παιδιά και του χρόνου 20. Βέβαια αυτό έρχεται σαν συνέχεια της πρωτιάς που έχουμε σαν Δήμος σε όλη τη χώρα. Είμαστε πρώτοι σε γεννήσεις σύμφωνα με την απογραφή του 2011», σημείωσε σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος.

Ο κ. Μάγγος τόνισε ότι υπήρξε βοήθεια για να γίνουν όλα αυτά από την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπό τον κ. Δημητριάδη Γρηγόρη. «Μετά από μία μικρή καθυστέρηση δύο ημερών θα κάνουμε Αγιασμό σήμερα να ανοίξουμε το νηπιαγωγείο μας γιατί είχε πάρα πολλά θέματα. Πέρα από την αισθητική παρέμβαση που βλέπετε ότι έγινε με την αρωγή της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και την αγάπη και τη συνεισφορά πάρα πολλών ανθρώπων, τη δουλειά που ρίξαμε αυτό το διήμερο που ήταν κλειστό το σχολείο, καταφέραμε με μία μικρή καθυστέρηση να το έχουμε ετοιμάσει. Πέρα λοιπόν από την αισθητική παρέμβαση, κάναμε και μία ουσιαστική παρέμβαση», τόνισε.
leipsoi__2_
leipsoi__1_
leipsoi__3_
Παράλληλα ο δήμαρχος εξήγησε πως συντελέστηκαν ουσιαστικές εργασίες προκειμένου το νηπιαγωγείο να μπορέσει να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές. Μάλιστα, η ανταπόκριση ήρθε όταν ο ίδιος είχε συνεργασία με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ενώ στη συνέχεια υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη για την υποστήριξη του εγχειρήματος που θα έχει τελικούς αποδέκτες τα παιδιά των Λειψών.

«Το κτίριο αυτό είχε ένα κατασκευαστικό λάθος. Είχε έναν απορροφητικό βόθρο μέσα στη μέση και απορροφούσαν οι κολώνες υγρασία και ο οπλισμός είχε φθαρεί αρκετά. Το ίδιο και η ταράτσα. Καταργήσαμε το βόθρο, φτιάξαμε αποχετευτικό καινούργιο και το συνδέσαμε με το δήμο. Κάναμε στην ταράτσα μόνωση, περάσαμε καινούργιες σωληνώσεις, καινούργια μπάνια: μπορεί να περάσει και να θα δείξει όλο το χώρο σιγά - σιγά η κάμερα και νομίζω ότι είναι από τα λίγα νηπιαγωγεία που έχουν αυτή τη λειτουργικότητα και αυτή την αισθητική όπως το δικό μας εδώ στους Λειψούς. Να ξέρετε είμαι και εκπαιδευτικός και πατέρας τεσσάρων παιδιών και μοιραία το βάρος από την αρχή της θητείας μου έχει πέσει εκεί», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μάγγος.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Μετανιωμένη η νύφη του ISIS, ικετεύει τη Βρετανία να την αφήσει να επιστρέψει - «Ήμουν ηλίθια τότε» (βίντεο)

Γαλλία: Ο «Γουάινστιν της μόδας» τη γλιτώνει λόγω παραγραφής - Διαμαρτυρίες από τα μοντέλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης