Κρήτη: Χειροπέδες σε 13χρονο μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο Ηράκλειο

Κρήτη: Χειροπέδες σε 13χρονο μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο Ηράκλειο

Η οικογενειακή σπείρα, αποτελούμενη από έξι μέλη, διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε διάφορες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο

Hrakleio-narkwtika-oplo2
Εκπλήξεις έκρυβε η εξάρθρωση μιας οικογενειακής σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε διάφορες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου στο Hράκλειο, καθώς προέκυψε ότι μεταξύ των έξι μελών της που είναι όλοι συγγενείς είχε ρόλο διακινητή και ένα ανήλικο αγόρι μόλις 13 χρόνων!

Hrakleio-narkwtika-oplo


Ως αρχηγός της σπείρας φέρεται ένας 49χρονος με δεξί του χέρι τον 26χρονο γιο του, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με τον 13χρονο, άλλους δυο άνδρες και μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια επιχείρηση η οποία εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης στα σπίτια των μελών της γνωστής οικογένειας στο Φόδελε του Ηρακλείου, με την συμμετοχή ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και της Ο.Π.Κ.Ε. Είχε προηγηθεί η καταδίωξη στους δρόμους της περιοχής τριών αλλοδαπών ηλικίας 35, 32 και 38 χρόνων, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί μόλις προμηθεύτηκαν ναρκωτικά από τους διακινητές.

Ακολούθησαν έρευνες σε «καβάντζες» που διατηρούσε η σπείρα σε δύσβατα υπαίθρια σημεία περιοχών του Δήμου Μαλεβιζίου, σε σπίτια, αποθήκες και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκε. Συνολικά, βρέθηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών πέντε κιλά και 45 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 344,3 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ζυγαριές ακριβείας, 12 κινητά και ένα πιστόλι με φυσίγγια στο γεμιστήρα, το οποίο εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ενώ κατασχέθηκαν και 4.640 ευρώ.

Hrakleio-narkwtika-oplo3
Κλείσιμο


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του 13χρονου που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όπως και ο 49χρονος πατέρας του που δεν εντοπίστηκε και αναζητείται. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και το παιδί, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Αυτά είναι τα υγειονομικά μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

AstaZeneca: «Το εμβόλιο προσφέρει ισχυρή προστασία ένα χρόνο μετά τη χορήγησή του»

Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ: Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ώρες εργασίας και τελευταία σε ποιότητα απασχόλησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης