ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: To «Ράλι των Θεών» είναι εδώ! - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: To «Ράλι των Θεών» είναι εδώ! - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει - Σημαντική η σύνδεσή του με την οδική ασφάλεια» δήλωσε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, από την εκκίνηση του αγώνα - Εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο και υπερειδική στο Σύνταγμα - Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC μετά από οκτώ χρόνια

acropolis-syntagma-arthro
Στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) επέστρεψε επίσημα η Ελλάδα, μέσω του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, το οποίο ξεκίνησε σήμερα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ήταν «απών» για μια οκταετία από την παγκόσμια διοργάνωση, ωστόσο τώρα επιστρέφει, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής κι αποτελώντας τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δείτε βίντεο με την υπερειδική του EKO Rally Acropolis στο Σύνταγμα:



Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το φέραμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν γι' αυτή την επιτυχία. Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάκλεια. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce5g5z3o7plt-se)


mitsotakis_rally
rally7


Κλείσιμο
rally-mitsotakis__2_
rally-mitsotakis__1_
rally-mitsotakis__5_


Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Είναι πολύ καλή η οργάνωση, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τον αθλητισμό και τους συμπατριώτες μας που έχουν πάθος με το αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως με συνεργασία, συνεκτικότητα και όραμα θα καταφέρουμε πολλά, ώστε να έχουμε και άλλες τέτοιες διορεγανώσεις στην Ελλάδα στο μέλλον». 

Από τις 16:30 ξεκίνησε η αναγνώριση της υπερειδικής COSMOTE 5G Athens Stage από τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, ενώ από τις 17:00 μαι μετά άρχισαν να μαζεύονται στη Διονυσίου Αεροπαγίτου για την επίσημη έναρξη.

EKO Rally Acropolis


EKO Rally Acropolis


EKO Rally Acropolis


eko-rally-acropolis__2_
eko-rally-acropolis__3_
eko-rally-acropolis__4_
eko-rally-acropolis__5_
eko-rally-acropolis__6_
eko-rally-acropolis__7_
eko-rally-acropolis__1_
eko-rally-acropolis__10_


Στις 17:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, ενώ στις 18:00 αναμένεται να περάσει το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο από το Σύνταγμα.

«Θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της Ελλάδας, είναι ενα ωραίο θέαμα» είπε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στον χώρο της εκκίνησης.  Εκεί, βρέθηκαν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Στην εξέδρα των επισήμων στο Σύνταγμα, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του αγωνιστικού σώματος της FIA, Ζαν Τοντ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce5fddomkh6p-se)


Ο χάρτης της υπερειδικής στο Σύνταγμα

E-1K2ZZXIAAfdSp


Οι πρωταγωνιστές

Στα 48 πληρώματα που ξεκίνησαν τον θρυλικό αγώνα περιλαμβάνονται οι εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford όλοι οι διεκδικητές των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες WRC2 και WRC3, καθώς και πολλά ελληνικά πληρώματα στην τελευταία κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «σεξουαλικός χάρτης» του κόσμου: Πρωτιά για τους Έλληνες εραστές, που «κυριαρχούν» στη συχνότητα

Κλειστοί χώροι: Όλα όσα αλλάζουν από την Δευτέρα - Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη

Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο αγαπημένος Έλληνας «μπαμπάς» από το My Big Fat Greek Wedding
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης