Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Υποχρεωτικό το δεύτερο τεστ κορωνοϊού για ανεμβολίαστους υγειονομικούς εάν το πρώτο βγει θετικό

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Υποχρεωτικό το δεύτερο τεστ κορωνοϊού για ανεμβολίαστους υγειονομικούς εάν το πρώτο βγει θετικό

Το δεύτερο τεστ θα γίνεται σε δημόσια δομή του συστήματος Υγείας ανεξάρτητα από το πού έχει γίνει το πρώτο

Untitled-2
Δικλείδα ασφαλείας στους ελέγχους για κορωνοϊό που αφορούν τους υγειονομικούς εργαζόμενους ενεργοποιεί με τη σημερινή εισήγησή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν ομόφωνα ότι στο εξής οι πολίτες για τους οποίους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, εφόσον προσκομίζουν αρμοδιως θετικό τεστ κορωνοϊού, θα πρέπει να επαναλαμβάνουν τον έλεγχο μέσα σε 24 ωρες αλλά σε δημόσια δομή υγείας.

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Πλιώτα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Άμεση είναι η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στο συνεχώς αυξανόμενο φαινόμενο των πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Με εγκύκλιό του ο κ. Πλιώτας ζητάει από του εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται ανάλογες περιπτώσεις και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας ζητάει από τους συναδέλφους του να μεταβαίνουν επί τόπου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Ακόμη, κατά τους επιτόπιους ελέγχους στα Εμβολιαστικά Κέντρα οι εισαγγελείς, σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, πρέπει όταν διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.198 τα νέα κρούσματα - 390 οι διασωληνωμένοι, 37 θάνατοι 

Σκάνδαλο Theranos: Mε τρεις σταγόνες αίμα έστησαν απάτη $ 9 δισ.

Η Αθήνα αλλάζει και ετοιμάζεται για το Ράλι Ακρόπολις – Κλειστό το κέντρο αύριο για την εκκίνηση και την υπερειδική 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης