Mad Clip: Απαντήσεις από τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουν οι ιατροδικαστές για τις συνθήκες θανάτου του 34χρονου τράπερ

Mad Clip: Απαντήσεις από τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουν οι ιατροδικαστές για τις συνθήκες θανάτου του 34χρονου τράπερ

Καθοριστικό ρόλο στην ιατροδικαστική έκθεση θα παίξουν  οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων

madclip3
Το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, να λύσει το μυστήριο σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρισκόταν, τα μοιραία δευτερόλεπτα πριν το τροχαίο στη Βουλιαγμένη, ο γνωστός τράπερ Mad Clip.

Καθοριστικό ρόλο στην ιατροδικαστική έκθεση, η πλήρης σύνταξη της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αποπεράτωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων, θα παίξουν οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες και αναμένονται σε περισσότερο από δυο μήνες εκτός κι αν επισπευσθούν οι διαδικασίες και παραδοθούν νωρίτερα.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα απαντήσουν σε πολλά από τα ερωτήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί:

«Τα τραύματα από μόνα τους θα έχουν καταγράψει τα πάντα. Η αιτία θανάτου θα προσδιορίζεται σε κακώσεις σώματος ή κεφαλής, όπως συμβαίνει κλασσικά στα ατυχήματα. Αυτές που θα έχουν όντως μεγάλη σημασία θα είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις, που θα κάνουν σίγουρα πάνω από δυο μήνες για να βγουν, εκτός κι αν επισπευσθεί η όλη διαδικασία και βγουν νωρίτερα. Σίγουρα θέλουν χρόνο. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, προκειμένου να αποδειχτεί ή όχι αν ο τραγουδιστής βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, άλλων ουσιών ή και κάποιου φαρμάκου που μπορεί να λάμβανε. Για παράδειγμα είναι κάποια φάρμακα, που αν διαβάσουμε το φύλλο οδηγιών, θα δούμε ότι επηρεάζουν την οδήγηση. Τα εντελώς αθώα αντισταμινικά που παίρνουμε για τις αλλεργίες φέρνουν υπνηλία. Όλα αυτά θα πρέπει να αξιολογηθούν κατά την τοξικολογική εξέταση, αν και εφόσον υπήρχαν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας μέχρι και το ενδεχόμενο τυχόν εμφράγματος θα μελετηθεί, αν και δύσκολο εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του Mad Clip:

«Αν δεν υπήρχε τίποτα απ όλα αυτά τότε θα πρέπει να αποδοθεί το τροχαίο δυστύχημα είτε σε δικό του σφάλμα (κάποιος αδέξιος χειρισμός, είτε συνάντησε κάποιο εμπόδιο μπροστά του) ή ακόμα και σε μηχανική βλάβη. Θεωρώ πως να έπαθε ένα έμφραγμα και να τράκαρε, λίγο απίθανο, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του. Είναι αλυσίδα όλα αυτά. Έχει μεγάλη σημασία να διερευνηθεί όλος ο μηχανισμός θανάτου γιατί μπορεί να έχουν επιδράσει κάποιοι παράγοντες καθοριστικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλια Νόβα: Το μανιφέστο για τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης που επέλεξε να φορέσει

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης