Mad Clip: Τα τελευταία 200 δευτερόλεπτα της ζωής του

Mad Clip: Τα τελευταία 200 δευτερόλεπτα της ζωής του

Μυστήριο το πώς η μαύρη Porsche του Mad Clip έφυγε από τον δρόμο και έσκασε πάνω σε κολόνα φωτισμού - Περιμένουν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής - Σε live μετάδοση στο YouTube η κηδεία του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
madclip_last_sec_art
Ήταν τα τελευταία 200 δευτερόλεπτα της ζωής του. Η ύστατη νυχτερινή βόλτα των 4 χιλιομέτρων από το «Island» της Βάρκιζας μέχρι την Παναγία Φανερωμένη στο Καβούρι, όταν η μαύρη Porsche του Mad Clip, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έφυγε από τον δρόμο και έσκασε σε κολόνα φωτισμού.

Σήμερα στις 14:30, όπως ανακοίνωσε και η δισκογραφική του εταιρεία, θα γίνει η κηδεία στον ιερό ναό Παναγίτσας Παλαιού Φαλήρου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 16:30, στο κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Η υπόθεση για τους αξιωματικούς της Τροχαίας αρχικά φαινόταν απλή. Υπερβολική ταχύτητα, ένας λάθος χειρισμός και το super car βγήκε από τον δρόμο. Ωστόσο τα στοιχεία που σιγά-σιγά συγκεντρώνονται στη δικογραφία δείχνουν ένα μυστήριο που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εξηγήσουν. Τι μπορεί να έχει συμβεί και ένα πανάκριβο αυτοκίνητο σε ευθεία (25 μέτρα μετά την ανοικτή στροφή) πλαγιολισθαίνει και μάλιστα σε αντίθετη κατεύθυνση από τη φυσιολογική και καταλήγει στην κολόνα;

Μέσα από βίντεο που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί προσπαθούν να συνθέσουν τα τελευταία 1.100 μέτρα, από το κόκκινο φανάρι της Λίμνης Βουλιαγμένης, όπου σταμάτησε η Porsche του τράπερ, μέχρι το σημείο όπου έχασε τον έλεγχο.

Πράγματι προκύπτει ότι έτρεχε με ταχύτητα γύρω στα 150 χιλιόμετρα την ώρα, υπήρχε ένα δεξιοτίμονο Audi R8 που όμως δεν έχει καμία συμμετοχή στο δυστύχημα, ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το οδόστρωμα στο σημείο ήταν στεγνό και σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης κανένα από τα τέσσερα λάστιχα του super car δεν δείχνει να κλατάρησε, ούτε φαίνεται να υπήρξε κάποιο εμπόδιο που να έκλεισε στον οδηγό τον δρόμο και να έχασε τον έλεγχο.

Οι μαρτυρίες πολλές, αλλά καμία δεν εξηγεί τι συνέβη στον 34χρονο καλλιτέχνη και ξέφυγε από την πορεία του. Ακόμη και ο οδηγός του Audi με τις βρετανικές πινακίδες που ήταν πίσω του, στην κατάθεσή του στην Αστυνομία είπε ότι δεν κατάλαβε πώς έγινε το συμβάν. Ούτε κάποια μηχανική βλάβη θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτή την πορεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση περιμένουν την τοξικολογική και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής μήπως δουν μια αχτίδα φωτός και λύσουν τον γρίφο.
madclip_porsche
Ο Mad Clip με την Porsche του
Κλείσιμο
Τα στοιχεία

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας ξεκινούν τις έρευνες από το «Island». Μέσα από καταθέσεις φίλων του προκύπτει ότι ο Mad Clip έφυγε σε πολύ καλή κατάσταση από το club όπου έγινε το γαμήλιο πάρτυ των φίλων του λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα με κατεύθυνση το μπαρ ενός γνωστού του. Επιβιβάστηκε μόνος του στη μαύρη Porsche και έφυγε με προορισμό την παραλιακή. Στα τρία πρώτα χιλιόμετρα, μέχρι που βγήκε από τα Λιμανάκια, όλα δείχνουν φυσιολογικά.

Το μυστήριο αρχίζει από τη στιγμή που το όχημα ακινητοποιείται στο κόκκινο φανάρι στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Μέσα από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της η Τροχαία φαίνεται σε εκείνο το σημείο να συναντά άλλο ένα super car εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το δεξιοτίμονο Audi R8 με τις κίτρινες βρετανικές πινακίδες. Σε αυτό το σημείο είναι εμφανές ότι τα δύο σπορ αυτοκίνητα αρχίζουν να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και κάποια στιγμή η Porsche του τράπερ προσπερνάει το Audi που όμως φέρεται να κόβει ταχύτητα.

Η απόσταση από το φανάρι της Βουλιαγμένης μέχρι το σημείο της εκτροπής είναι μόλις 1.100 μέτρα. Σε αυτή τη διαδρομή υπάρχουν άλλα δύο φανάρια (ένα στο ύψος των καφέ της Βουλιαγμένης και το δεύτερο στη διασταύρωση που οδηγεί στον Λαιμό και στο ξενοδοχείο «Astir Palace Four Seasons»), τα οποία πιθανότατα πέρασαν με πράσινο.

Στο δεύτερο μάλιστα, που είναι πάνω σε μια ανοικτή δεξιά στροφή, ακολουθεί μια μεγάλη ευθεία, κάτι που προφανώς γνώριζε ο Mad Clip και για τον λόγο αυτό πιθανότατα πάτησε το γκάζι. Είκοσι πέντε μέτρα μετά τη στροφή ο οδηγός χάνει τον έλεγχο. Το super car πλαγιολισθαίνει για 23 μέτρα (είναι χαρακτηριστικό το αποτύπωμα στην άσφαλτο) και τελικά σκάει πάνω στην κολόνα με την αριστερή του πλευρά. Η πρόσκρουση είναι σφοδρή. Η Porsche διπλώνει και ουσιαστικά εγκλωβίζει τον 34χρονο τράπερ τσακίζοντας του τα πόδια.

Οι 14 πυροσβέστες, για περισσότερες από δύο ώρες, επιχειρούσαν στο σημείο και προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον παγιδευμένο, στην άμορφη μάζα λαμαρίνων, οδηγό. Δεκαπέντε ώρες αργότερα, ο Ελληνας οδηγός του σπορ Audi αποφασίζει να παρουσιαστεί στην Τροχαία για να δώσει εξηγήσεις. Είπε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος με τις κίτρινες πινακίδες και το δεξί τιμόνι, ότι ζει μόνιμα στη Βρετανία και είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Εξήγησε ότι είχε πάει για νυχτερινή βόλτα και θα επέστρεφε στο σπίτι με τη σύζυγο του στην περιοχή του Αλίμου.

Υποστήριξε, δε, ότι σε γενικές γραμμές δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί, συνέχισε την πορεία του και δεν έχει καμία σχέση με το τροχαίο του Mad Clip. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι δεν είχε σχέση, ενημερώθηκε στη συνέχεια ο εισαγγελέας - κι έτσι ο ιδιοκτήτης του Audi R8 αποχώρησε δίνοντας κατάθεση ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος για την πολύκροτη υπόθεση.

Οι εκτιμήσεις

Στη δικογραφία που σχηματίζει η Τροχαία περιλαμβάνεται και το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα που έχει διοριστεί και η έρευνα του οποίου αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Παράλληλα, μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να βγουν και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής γεγονός που καθυστερεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ετσι, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου και η Porsche του Mad Clip έφυγε από τον δρόμο. Μυστήριο αποτελεί το γεγονός ότι η εκτροπή έγινε μετά τη στροφή στο ύψος του Λαιμού Βουλιαγμένης. «Λόγω της φερόμενης υπερβολικής ταχύτητας η Porsche πάνω στην καμπύλη της δεξιάς στροφής έπρεπε να φύγει δεξιόστροφα. Αντίθετα, μόλις ολοκλήρωσε το καμπυλόγραμμο τόξο της στροφής, το αυτοκίνητο έφυγε μπροστά και διαγώνια προς τα αριστερά, Αυτό είναι το παράδοξο της υπόθεσης. Για να κινηθεί έτσι το αυτοκίνητο και να εκτραπεί με αυτό τον μηχανισμό που εξετράπη μάλλον πάτησε για ανεξήγητους λόγους φρένο χωρίς να υπάρχει κάποιο εμπόδιο και κανένα άλλο αμάξι», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο δικαστικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς. Σε αυτό το σημείο οι αξιωματικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από όλες τις εξετάσεις για τα αίτια θανάτου του 34χρονου, ερευνώντας και το ενδεχόμενο ο Mad Clip μετά τη στροφή να έπαθε κάτι και να απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Επίσης ο πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί θα κάνει φύλλο και φτερό την Porsche, για να διαπιστώσει αν το πανάκριβο αυτοκίνητο είχε κάποιο πρόβλημα ή παρουσίασε κάποια βλάβη κι έτσι ξέφυγε, άγριο ξημέρωμα, της πορείας του στην παραλιακή και καρφώθηκε στην κολόνα με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα.

Ένα σενάριο που οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να δουν αν επαληθεύεται είναι αν στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής ήταν σε εξέλιξη ένα είδος κόντρας ανάμεσα στην Porsche και το Audi που ο οδηγός του δεύτερου οχήματος αποφάσισε να διακόψει μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν το τροχαίο δυστύχημα. Ωστόσο αν και ήταν πίσω από το super car του τράπερ δεν μπορεί ούτε ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς να εξηγήσει τι συνέβη και το όχημα έφυγε από τον δρόμο.

Δείτε βίντεο: Mad Clip: Τα τελευταία 200 δευτερόλεπτα της ζωής του
Mad Clip: Τα τελευταία 200 δευτερόλεπτα της ζωής του



Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο 40.000 εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Έρευνες για κύκλωμα -Στα σκαριά νόμος για εικονικούς εμβολιασμούς

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα μέχρι την Τετάρτη παραδίδεται στην αγκαλιά των Ελλήνων

Με Χρήστο Στυλιανίδη και Ευάγγελο Τουρνά το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης