ΕΚΠΑ: Πρωτοποριακά προγράμματα για Ειδική Αγωγή, Ψυχοθεραπεία, Ευ ζην

ΕΚΠΑ: Πρωτοποριακά προγράμματα για Ειδική Αγωγή, Ψυχοθεραπεία, Ευ ζην

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΚΠΑ
Νέους κύκλους σπουδών, εγκαινιάζει το ΕΚΠΑ, εξοπλίζοντας τις νέες και τους νέους με επιπλέον χρήσιμες και αναγκαίες γνώσεις. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό Πρόγραμμα εξειδίκευσης στα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής, Ψυχοθεραπειας και Ευ ζην.

Φορέας διοργάνωσης, το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ με επιστημονικό και ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον ομότιμο καθηγητή Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής Γιάννη Παπαδάτο.

Τα δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προγράμματα αναγνωρίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, είναι μοριοδοτούμενα κατά τη διαδικασία του διορισμού των εκπαιδευτικών καθώς και στη φάση της αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης.

Παρέχουν υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη γνώση και επαγγελματική κατάρτιση. Πιο συγκεκριμένα, συνδέουν την Ειδική Αγωγή με ένα ευρύτατο φάσμα γνωστικών αντικειμένων, όπως οι Ψυχικές Διαταραχές Παιδιών και Εφήβων,η Υποστηρικτική, η Οικογενειακή, η Γνωσιακή, η Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, ο Σχολικός Εκφοβισμός-Θυματοποίηση, οι Μαθησιακές Δυσκολίες, η Δυσλεξία-Αντιμετώπιση με την πολυαισθητηριακή μέθοδο, τα Μαθηματικά-Δυσαρυθμησία, η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, η Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), η Συμβουλευτική Γονέων για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την υποστήριξη των παιδιών τους στη σχολική αποτυτυχία και στις μαθησιακές δυσκολίες, ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός των ΑμεΑ, η Εκπαίδευση Χαρισματικών Μαθητών, η Πρόληψη των Ναρκωτικών στο σχολείο, αλλά και Μαθήματα ευεξίας και ψυχικής ικανοποίησης, καθώς και αυτοβοήθειας και αυτογνωσίας για την αντιμετώπιση του άγχους, των κρίσεων πανικού κ.λπ.

Οι κύκλοι των Σεμιναρίων ανέρχονται στις 500 ώρες. Τόσο τα δια ζώσης όσο και τα εξ αποστάσεως μαθήματα έχουν διάρκεια επτά ή εννέα μήνες.

Η αίτηση για τη συμμετοχή στα σεμινάρια γίνεται μέσω του sitewww.spedu.gr, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Ειδήσεις σήμερα

Ο ανασχηματισμός στα απόνερα «του ναυαγίου Αποστολάκη»

Πώς θα κλείσουν οι τρύπες για 15.000 αναστολές στα νοσοκομεία

Αφροδίτη Μπάρμπα: Από τη «χρυσή φυλακή» του Άραβα στα κρατητήρια για την κόκα
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης