Πυρόπληκτοι: Προς επέκταση τα μέτρα για την αποζημίωση

Πυρόπληκτοι: Προς επέκταση τα μέτρα για την αποζημίωση

Διεύρυνση του χρονικό ορίου της 13ης Αυγούστου εξετάζει η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν και όσοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές

5357118
Όσοι υπέστησαν ζημιές στις πρόσφατες πυρκαγιές στα Βίλια στην Κερατέα και αλλού, βρίσκονται εκτός των ενισχύσεων ύψους 500 εκατ. ευρω που δίνει η κυβέρνηση στους πυρόπληκτους.

Ο λόγος ειναι οτι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πακέτο στήριξης, για να αποζημιωθεί ένας πυρόπληκτος θα πρέπει να είναι «ιδιοκτήτης κτιρίου το οποίο βρίσκεται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 27η Ιουλίου 2021 και ως την 13η Αυγούστου 2021 και για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι πιθανό να αναθεωρήσει τα συγκεκριμένα όρια προκειμένου να ενταχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι στην «ομπρέλα» των αποζημιώσεων. Δηλαδή να επεκταθεί η χρονική περίοδος και το εύρος των περιοχών που θα αποζημιωθούν, κάτι που λογικα θα συμπαρασύρει και την προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Κυψέλη: Οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες

Βυθίζεται πλοίο στο Μυρτώο Πέλαγος - Σώοι οι 16 ναυτικοί του πληρώματός του

Τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών: Προβληματισμός για 50 σχολές που έμειναν χωρίς εισακτέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης