Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Zητεί από την κυβέρνηση την επανεξέταση της τιμής των τεστ για τον κορωνοϊό

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Zητεί από την κυβέρνηση την επανεξέταση της τιμής των τεστ για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ η τιμή των τεστ είναι κάτω του λειτουργικού κόστους

self_est_diakopes_xr
Την επανεκτίμηση της κυβερνητικής απόφασης για την κοστολόγηση του rapid test στα 10 ευρώ για τους πολίτες όταν απευθύνονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ο ΠΙΣ καλεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξετάσουν εκ νέου το θέμα «λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε ιατρός με εργαστήριο θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αδύνατο να γίνει με την τιμή αυτή».

«Όπως αναφέρουν οι ιατροί – λειτουργοί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με εργαστήρια και μικρά διαγνωστικά κέντρα, η τιμή που όρισε η κυβέρνηση είναι κάτω του λειτουργικού κόστους. Αυτό συνέβη επειδή δεν συνυπολογίστηκαν στην τιμή του αντιδραστηρίου, το κόστος του αναλώσιμου υλικού για τη δειγματοληψία, το κόστος της αντισηψίας μετά τη δειγματοληψία, το κόστος εργασίας του εξειδικευμένου προσωπικού για τη διενέργεια των τεστ, το κόστος του διοικητικού προσωπικού, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και το κόστος απόσβεσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το προεδρείο του ΠΙΣ.

Ειδικότερα ο ΠΙΣ υπογραμμίζει ότι συμπαραστέκεται στα μικρά εργαστήρια των ακριτικών νησιών, οι ιατροί -ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς η υποτιμολόγηση του τεστ κατά 100% εισάγει μη ελεγχόμενη στρέβλωση στις διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας.



Ειδήσεις σήμερα:

«Στρατηγική υπομονή» λένε από το Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Self tests για ανεμβολίαστους από τα φαρμακεία: Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση - Στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr θα δηλώνεται το αποτέλεσμα

ΠΟΥ: Βαθιά ανησυχητικά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης