Θεσσαλονίκη: Μια ομάδα παιδικών φίλων «σκίζει» επί δεκαετίες τα κύματα σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες

Θεσσαλονίκη: Μια ομάδα παιδικών φίλων «σκίζει» επί δεκαετίες τα κύματα σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες

Η κοινή τους περιπέτεια ξεκίνησε το 2001 και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να δαμάζουν τα κύματα στα ανοιχτά του Αιγαίου - «Η ιστιοπλοΐα δεν έχει ηλικία», τονίζουν

πληρωμα_Aegean_Regatta_2
Όταν ήταν μικρά παιδιά έδιναν το καθιερωμένο ραντεβού στους ναυτοπροσκόπους. Πλέον, που τα χρόνια πέρασαν και οι ίδιοι μεγάλωσαν, δίνουν ραντεβού στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Πρόκειται για μία παρέα φίλων από τη Θεσσαλονίκη με κοινή αγάπη για τη θάλασσα, που τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχουν, ως αμιγώς ανδρικό πλήρωμα, στη διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση Aegean Regatta.

Ο Γιάννης Τιμοθέου, ο Δήμος Κουλούρης, ο Χρήστος Τσιμπουκίδης, ο Πέτρος Σκάλκος, ο Χρήστος Παππάς και ο Αθηναίος Γιώργος Μπαλάφας ξεκίνησαν το 2001 την κοινή τους «περιπέτεια» στη θάλασσα, εκεί όπου «σκίζουν» τα κύματα, λασκάρουν τα σχοινιά, μαζεύουν τα πανιά και αναμετρώνται με άλλους Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους για το ποιος θα τερματίσει πρώτος. Τότε, ο μικρότερος σε ηλικία στο πλήρωμα ήταν 35 χρόνων και ο μεγαλύτερος 40.

πληρωμα_Aegean_Regatta


Φέτος και πάλι μέλη της ίδιας παρέας, μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά και με περισσότερη εμπειρία, συμμετέχουν με το σκάφος «Μελτέμι» στη διοργάνωση, στη διαδρομή που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες από τη Λέρο, πέρασε από την Κω και τη Σύμη και έχει ως τελικό προορισμό τη Ρόδο, εκεί όπου θα καταλήξουν τα πληρώματα στις 23 Αυγούστου.

Κλείσιμο
πληρωμα_Aegean_Regatta_1


Ο 56χρονος Χρήστος Τσιμπουκίδης, λίγο πριν ανέβει και πάλι στο σκάφος μαζί με τους παιδικούς του φίλους για την ολοκλήρωση του αγώνα Aegean Regatta 2021, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αποτελούν το μεγαλύτερο σε ηλικία πλήρωμα που συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση και ίσως το μοναδικό που έχει συμμετάσχει ανελλιπώς σε όλους τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες Aegean Regatta.

«Τα χρονάκια πέρασαν, εμείς είμαστε εδώ...», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπουκίδης επισημαίνοντας πως η ιστιοπλοΐα δεν έχει ηλικία: «Μπορεί να τρέξει ένα παιδί 15 ετών και ένας 70αρης ή 80αρης εάν το επιτρέπει η φυσική του κατάσταση. Εμείς, όσο μας κρατούν τα πόδια μας, θα είμαστε στους αγώνες. Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι ότι έχουμε ως πλήρωμα ένα μέσο όρο ηλικίας πάνω από το συνηθισμένο».

πληρωμα_Aegean_Regatta_3


Παραδέχτηκε πως πλέον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εμπειρία που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τα προηγούμενα χρόνια από τη συμμετοχή τους σε αγώνες και πως η ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας αποτελεί πρόκληση τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. «Η σωματική καταπόνηση είναι μεγάλη, ενώ πρέπει να κρατάς συνέχεια σε εγρήγορση και το μυαλό και να σκέφτεσαι ποια διαδρομή είναι καλύτερα να ακολουθήσεις για να φτάσεις γρηγορότερα στον τερματισμό», εξήγησε.

Ερωτηθείς για τις πιο ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές σ' αυτή την ξεχωριστή παρέα των ιστιοπλόων και ιδιαίτερα σ' αυτή την 20ετή, κοινή διαδρομή, ο κ. Τσιμπουκίδης απάντησε: «Η πιο δύσκολη στιγμή είναι όταν φτάνεις στον τερματισμό μετά από 12 ώρες αγώνα και καταλαβαίνεις ότι σε κέρδισε ένα άλλο σκάφος που τερμάτισε μόλις 1 λεπτό νωρίτερα. Από την άλλη, η χαρά του Aegean Regatta είναι η επαφή μεταξύ των πληρωμάτων και το γλέντι στις απονομές. Δυστυχώς, λόγω πανδημίας τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο και η ατμόσφαιρα είναι λίγο "κρύα"».



Δεν κρύβει δε, πως σε όλους τους αγώνες οι φίλοι-ιστιοπλόοι «τσακωνόμαστε μεταξύ μας, αλλά μέσα σε ένα λεπτό τα ξαναβρίσκουμε» και πως στάθηκαν όλοι τυχεροί με τις συντρόφους τους, οι οποίες δείχνουν απόλυτη κατανόηση και τους... επιτρέπουν κάθε χρόνο, μέσα στο καλοκαίρι, να ταξιδεύουν ως «αντροπαρέα» στα ανοιχτά του Αιγαίου παρά τις όποιες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Σημειώνεται πως στην πορεία των 20 ετών συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πλήρωμα και άλλοι αθλητές, κάποιοι από τους οποίους είναι οι γιοι των παιδικών φίλων, στους οποίους μετέδωσαν την αγάπη για τη θάλασσα, καλύπτοντας ουσιαστικά τη θέση ενός μέλους του πληρώματος που δεν μπορούσε να συμμετέχει.

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν - Κοινή γραμμή Μητσοτάκη και Ερντογάν: Φράχτες και διπλωματία κατά μιας νέας προσφυγικής κρίσης

Καιρός: Αλλάζει προσωρινά το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σινσινάτι Όπεν: Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Αλιασίμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης