Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη η φωτιά στη Λαυρεωτική, καλύτερη η κατάσταση στα Βίλια

Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη η φωτιά στη Λαυρεωτική, καλύτερη η κατάσταση στα Βίλια

Για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Στο Λαύριο επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21 εναέρια μέσα - Γιατί δεν πέταξε το ρωσικό αεροπλάνο Beriev

xrisioxoidis0ainn
Για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα και ειδικότερα στα Βίλια και την Κερατέα ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η ενημέρωση απο το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  για τις φωτιές


Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, 50 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ μαζί με αυτές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες η πυροσβεστική διαχειρίζεται 98 πυρκαγιές.

Στη Λαυρεωτική η φωτιά είναι οριοθετημένη, όμως οι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένεουν εκεί ισχυρές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Στα Βίλια η κατασίγαση είναι καλύτερη. Οι δυνάμεις πυρόσεβεσης αντιμετώπισαν πολλές αναζωπυρώσεις. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Κλείσιμο
Στο Λαύριο επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21 εναέρια μέσα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στους λόγους που δεν πέταξε το ρωσικό αεροπλάνο Beriev, λέγοντας πως «λόγω συμπλήρωσης ωρών πτήσης, βρισκόταν σε προγραμματισμένη συντήρηση που έγινε πιο ενδελεχής μετά το δυστύχημα στην Τουρκία».

Όπως τόνισε όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή, καθώς οι συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Σήμερα εκδηλώθηκαν 50 νέες πυρκαγιές και μαζί με εκείνες που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια διαχειρίζονται συνολικά 98 πυρκαγιές.

Εχθές κληθήκαμε να διαχειριστούμε 2 μεγάλες πυρκαγιές στη Λαυρεωτική και στα Βίλια.

• Στη Λαυρεωτική, η πυρκαγιά είναι πλέον οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, γι αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές ενώ μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν περιοδικά 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μαζί με τα 2 Ilyushin Il-76 κυρίως για την ασφάλεια της πυρκαγιάς.

• Στα Βίλια η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Σήμερα καθ όλη την διάρκεια της ημέρας αντιμετωπίσαμε αρκετές αναζωπυρώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε η προληπτική και οργανωμένη απομάκρυνση των τροφίμων από το γηροκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ». Στις 06:20 τα ξημερώματα, ενημερώθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 οι κάτοικοι των οικισμών Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Άγιος Σωτήρας, προκειμένου να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση. Παραμένουν ισχυρές οι δυνάμεις και σήμερα επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Μαζί μας στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία. Μετά την ενεργοποίηση του Σχεδίου Δευκαλίων ο Ελληνικός Στρατός παρέχει συνδρομή με 40 στελέχη ως πεζοπόρο τμήμα αλλά και με χωματουργικά μηχανήματα.

Μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν περιοδικά 20 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων του Beriev-200 αλλά και των 2 Ilyushin Il-76.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε διάφορα δημοσιεύματα. Θα πρέπει λοιπόν να διευκρινίσουμε ότι,

σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία, η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που χρειάστηκε να επέμβουν για την αντιμετώπιση των δύο πυρκαγιών ήταν άμεση,

αναφορικά με τη συμμετοχή των εναερίων μέσων στις 2 χθεσινές πυρκαγιές, σας γνωρίζουμε ότι, στο Λαύριο επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21 εναέρια μέσα,

όσο αφορά τη συμμετοχή του Beriev-200 στις χθεσινές πυρκαγιές, το συγκεκριμένο αεροσκάφος λόγω συμπλήρωσης 50 ωρών πτήσης, βρισκόταν σε προγραμματισμένη συντήρηση από τις 13 Αυγούστου και ώρα 06:08 και μάλιστα, αυτή η συντήρηση έγινε πιο ενδελεχής, λόγω του ατυχήματος που προηγήθηκε στην Τουρκία σε ιδίου τύπου αεροσκάφος.

Από κοινού δίνουμε τη μάχη μαζί με εθελοντές πυροσβέστες, με την Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση που διαθέτουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις και στις δύο (2) πυρκαγιές συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Όλοι μας παραμένουμε σε επιφυλακή.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι συνθήκες που ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας.»

Η ενημέρωση από την πυροσβεστική για τις πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου

«Από Ω/19:00/16-08-2021 έως Ω/19:00/17-08-2021 εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αναλυτικά:

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση, στην Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, ενώ για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς. Περιοδικά επιχείρησαν 8 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 1 Ε/Π ως συντονιστικό της ΕΛ.ΑΣ., 2 Ε/Π από τη Ρωσία και 1 Ε/Π από Αραβικά Εμιράτα καθώς και 4Α/Φ συμπεριλαμβανομένων των 2 Α/Φ Ilyushin Il-76. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 20 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π από τη Ρωσία καθώς και 12 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2 Ilyushin Il-76 και του Beriev-200. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.»

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιάννης Καλλιάνος: «Δεν έρχεται νέο ''κύμα'' καύσωνα!» - Τι δείχνουν οι χάρτες με τις θερμοκρασίες μέχρι και την Παρασκευή

Αφγανιστάν: Συγκλονίζει η εικόνα με τους 600 ανθρώπους «στοιβαγμένους» σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Αφγανιστάν: Οι οκτώ κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες - Η παραβίασή τους σημαίνει θάνατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης