Γιάννης Καλλιάνος: «Δεν έρχεται νέο ''κύμα'' καύσωνα!» - Τι δείχνουν οι χάρτες με τις θερμοκρασίες μέχρι και την Παρασκευή

Γιάννης Καλλιάνος: «Δεν έρχεται νέο ''κύμα'' καύσωνα!» - Τι δείχνουν οι χάρτες με τις θερμοκρασίες μέχρι και την Παρασκευή

Ο καιρός στο protothema σε χάρτες από τον μετεωρολόγο και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνο - Ζεστή η αυριανή ημέρα με θερμοκρασίες έως και 38 βαθμούς Κελσίου - Ενισχύονται οι άνεμοι από την Πέμπτη - Αναλυτική πρόγνωση: Τι καιρό θα έχουμε το Σαββατοκύριακο

kairos-kausonas-kallianos
Την εξέλιξη του καιρού αναλύει ο  μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο protothema, σπεύδοντας να αναφέρει - διευκρινίσει ότι - παρά τα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες - δεν πρόκειται να βιώσουμε συνθήκες καύσωνα σήμερα Τρίτη αλλά και την Τετάρτη στη χώρα. 

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε δύο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα φθάνουν τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και τοπικά τους 38 βαθμούς στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα της χώρας. 

Την ώρα που η Αττική «δοκιμάζεται» ξανά από νέα πύρινα μέτωπα, ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει το γεγονός ότι οι ασθενείς άνεμοι που θα πνέουν σήμερα στην Αττική, ευνοούν το έργο των πυροσβεστών και τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και τρία μποφόρ και έως πέντε μποφόρ στα ανατολικά από το μεσημέρι. 

Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα, όπως σημειώνει,  θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 36 με 37 και την Πέμπτη θα φθάσει έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Ενισχύονται οι άνεμοι από την Πέμπτη - Τοπικές καταιγίδες από την Τετάρτη στα βόρεια ορεινά 

Από την ερχόμενη Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει, με τις θερμοκρασίες σταδιακά να υποχωρούν. 

Οι ενισχυμένοι άνεμοι (5 με 6 και τοπικά στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο) τις επόμενες ημέρες και οι καταιγίδες στα βόρεια ορεινά -  από την ερχόμενη Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου -  είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα καταγράφει στην αναλυτική πρόγνωσή του για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος,  την Τετάρτη αναμένονται τοπικές καταιγίδες και μπόρες στα βόρεια ορεινά, την Πέμπτη επίσης, καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ την Παρασκευή θα έχουμε καταιγίδες στα  ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από τις μεσημεριανές ώρες. 
kallianos-


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. 

Το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αλλάζει από την ερχόμενη εβδομάδα, με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα, από 37 έως και  38 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε σε χάρτες την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού και των θερμοκρασιών από τον Γιάννη Καλλιάνο 

kairos-kallianos-zesti-kairosaurio-kairostetarti

kairospempti-kairos-kallianos-zesti-anemoiattiki

kairosparaskeui-kairosaurio-kallianos


Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στα Βίλια: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο - Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναρρώνει μετά το καρδιακό επεισόδιο - Η ανάρτηση της συζύγου του

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Φωτογραφίζεται ξανά τόπλες και διαψεύδει ότι είναι έγκυος ή ότι έκανε αυξητική στήθους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης