Έκκληση στους πολίτες να φορούν μάσκα προκειμένου να προστατευθούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα η οποία έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές που κατακαίνε μεγάλο μέρος της χώρας, απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Όπως είπε στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, «έχουμε αρκετό κόσμο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστικά προβλήματα. Θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω, γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Πρέπει να φοράμε μάσκα που να καλύπτει και μύτη και στόμα. Όσοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και κυκλοφορούν θα πρέπει να φορούν μάσκα. Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που μαίνονται οι φωτιές να δείξουν προσοχή όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα».
Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που έχουν προκύψει λόγω των πυρκαγιών έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στα νοσοκομεία, τα οποία παλεύουν με γεννήτριες για να τις αντιμετωπίσουν, είπε η κυρία Παγώνη.
Επειδή τα μέτωπα είναι δύο, κορωνοϊός και πυρκαγιές, η μάσκα είναι βασικό εξάρτημα για όλους μας αυτές τις ημέρες σημείωσε.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη