Έκκληση στους πολίτες να φορούν μάσκα προκειμένου να προστατευθούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα η οποία έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές που κατακαίνε μεγάλο μέρος της χώρας, απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Όπως είπε στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, «έχουμε αρκετό κόσμο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστικά προβλήματα. Θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω, γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Πρέπει να φοράμε μάσκα που να καλύπτει και μύτη και στόμα. Όσοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και κυκλοφορούν θα πρέπει να φορούν μάσκα. Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που μαίνονται οι φωτιές να δείξουν προσοχή όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα».
Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που έχουν προκύψει λόγω των πυρκαγιών έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στα νοσοκομεία, τα οποία παλεύουν με γεννήτριες για να τις αντιμετωπίσουν, είπε η κυρία Παγώνη.
Επειδή τα μέτωπα είναι δύο, κορωνοϊός και πυρκαγιές, η μάσκα είναι βασικό εξάρτημα για όλους μας αυτές τις ημέρες σημείωσε.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.