Φωτιά στην Αττική: Συγκλονιστικές εικόνες από τις Αφίδνες - Εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονιστικές εικόνες από τις Αφίδνες - Εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων

Τη νύχτα, οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό - Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη - Δείτε βίντεο

fwtia_mantra
Εκρήξεις λαμβάνουν χώρα συνεχώς το πρωί της Παρασκευής σε μάντρα αυτοκινήτων στις Αφίδνες λόγω της φωτιάς η οποία έχει επεκταθεί στην περιοχη.

Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να παραδίδονται στις φλόγες, το ένα μετά το άλλο. Στο σημείο αναμένονταν πυροσβεστικά οχήματα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdc48ekpqsvd-sf)

Η φωτιά στη βόρεια Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα, που σηκώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανάλογα με τη φορά των ανέμων, οι ρίψεις θα στοχεύσουν στη διάσπαση του μετώπου, το οποίο είναι τεράστιο.

«Υπάρχει ένα μέτωπο που έχει στεφανώσει όλο το χωριό, που πρέπει να είναι 6-7 χλμ. Υπάρχουν δύο μέτωπα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που έχουν κάψει σπίτια και επιχειρήσεις. Έχει πιάσει φωτιά και μια μάντρα με παλιά ελαστικά που έχει σηκώσει μαύρο καπνό και δεν ξέρω τι ικανότητα θα έχουν τα πτητικά μέσα να πετάξουν» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA «έχουν φύγει όλοι οι πολίτες. Οι χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν, αλλά θέλουμε περισσότερη δύναμη. Αρχίζει από τη Δροσοπηγή και φτάνει στις Αφίδνες το μέτωπο». «Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρχε κάποια ύφεση στο φαινόμενο. Αυτό με ανησυχεί πολύ», είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdc40q0163j5-se)
Κλείσιμο

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Παρασκευής, «η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, του δήμου Αχαρνών Αττικής, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.».

Ειδήσεις σήμερα:

Νύχτα αγωνίας για τις φωτιές στην Αττική - Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο και οικισμός Ποντίων

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι άνεμοι - Στο «κόκκινο» για πυρκαγιές η μισή Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Νυχτερινή επιχείρηση με πλωτά για απεγκλωβισμό κατοίκων στην Αγία Άννα (Δείτε βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης