Φωτιά στη Φωκίδα: Εκκενώνεται και ο Τολοφώνας - Χτύπησαν οι καμπάνες για να φύγουν οι πολίτες, οι φλόγες πλησιάζουν - Δείτε βίντεο

Φωτιά στη Φωκίδα: Εκκενώνεται και ο Τολοφώνας - Χτύπησαν οι καμπάνες για να φύγουν οι πολίτες, οι φλόγες πλησιάζουν - Δείτε βίντεο

Χτύπησαν οι καμπάνες για να φύγουν οι πολίτες -  Πάνω από 8 χιλιόμετρα το μέτωπο - Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί η Ελαία και η Καλλιθέα – Χωρίς ρεύμα ο Άγιος Νικόλαος στη Φωκίδα

nafpaktia
Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στη Δωρίδα Φωκίδας, κι ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πάνω από 8 χιλιόμετρα. 

Στις 22:10 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του Τολοφώνα στην Ερατεινήενώ οι καμπάνες σήμαναν για να φύγουν οι πολίτες.  Οι κάτοικοι αφήνουν τα σπίτια τους ενω συγχρόνως οι φλόγες πλησιάζουν στο χωριό.


Απευθείας σύνδεση οι φλόγες πλησιάζουν την Τολοφώνα Δωρίδας


Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι εκκενώσεις της Ελαίας και της Καλλιθέας.  Η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. 

Διακοπή της ηλεκτροδότησης διαπιστώνεται στον παραλιακό οικισμό Άγιος Νικόλαος.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Nafpaktianews.gr καθώς και δηλώσεις του δημάρχου κ. Καπεντζώνη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπούγα.


Εκκενώνεται η Τολοφώνα Φωκίδας - Χτύπησαν οι καμπάνες να φύγει ο κόσμος


«
Βασικό μας μέλημα είναι να σώσουμε τους ανθρώπους για αυτό προχωράμε και σε ασφαλείς εκκενώσεις των χωριών» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος και όπως συμπληρώνει «οι ισχυροί άνεμοι της περιοχής οδηγούν τη φωτιά προς την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα. Η νύχτα θα είναι μακριά απόψε».

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας μίλησε για ανεξέλεγκτη φωτιά, ενώ ανέφερε ότι κάηκαν σπίτια τόσο στην Ελαία όσο και στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr στην περιοχή αναμένονται ενισχύσεις απο Ναύπακτο , Μεσολόγγι Ιτέα, Άμφισσα και έρχονται ενισχύσεις και από γειτονικούς δήμους.


Κλείσιμο
Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα κυρίως από την Ναύπακτο αλλά και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν μέσα στη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές να σταματήσουν τις φλόγες δημιουργώντας μια ζώνη σε ένα κρίσιμο σημείο.

Το Νafpaktianews μετέδωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν ύποπτο ως υπαίτιο. Πρόκειται για έναν άνδρα 55 ετών, που εκτελούσε υπαίθριες εργασίες με τροχό από τον οποίο προκλήθηκε σπινθήρας με τα γνωστά αποτελέσματα. Αμέσως μετά την προανάκριση που θα πραγματοποιηθεί στην πυροσβεστική υπηρεσία, ο ύποπτος θα οδηγηθεί στον κύριο εισαγγελέα



Ειδήσεις σήμερα:

Απειλή μπλακ-άουτ εάν η φωτιά φτάσει στο ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Κόλαση στην Αττική: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Κρυονέρι, Δροσοπηγή Αφίδνες

Δύσκολη νύχτα στην Ηλεία – Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού μιλά ο αντιπεριφερειάρχης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης