Φωτιά στη Φωκίδα: Εκκενώνονται Ελαία και Καλλιθέα - Μήνυμα του 112 (Δείτε βίντεο)

Φωτιά στη Φωκίδα: Εκκενώνονται Ελαία και Καλλιθέα - Μήνυμα του 112 (Δείτε βίντεο)

Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Στα 6 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο 

pyrosvestis-fwtia
Ανεξέλεγκτα κινείται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ελαία Δωρίδος Φωκίδας. Ηδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα, με τους κατοίκους να οδηγούνται προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. 

«Η φωτιά στην Ελαία και την Καλλιθέα της Φωκίδας κινείται ανεξέλεγκτα. Ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια και τώρα ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος Το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει τα 6 χιλιόμτερα.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα κυρίως από την Ναύπακτο αλλά και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν μέσα στη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές να σταματήσουν τις φλόγες δημιουργώντας μια ζώνη σε ένα κρίσιμο σημείο. Την τελευταία ώρα υπήρξε και ενίσχυση με εναέρια μέσα ωστόσο όμως το μέτωπο συνεχώς διευρύνεται.

Να σημειωθεί ότι τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα εκκενώθηκαν καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν στα κινητά τους μήνυμα που αρχικά τους καλούσαν να εκκενώσουν την περιοχή της Ελαίας και τους οδηγούσαν στο χωριό Καλλιθέα. Λίγο αργότερα εστάλη και νέο μήνυμα όπου καλούσαν τώρα και τους κατοίκους της Καλλιθέας να κατευθυνθούν προς τον Άγιο Σπυρίδωνα

Πύρινη κόλαση στην  Ελαία Φωκίδας - Πρώτες Αποκλειστικές εικόνες -Καίγονται σπίτια

Κλείσιμο
Την εκκένωση του χωριού Ελαία πού βρίσκεται δυτικά της Ιτέας ζήτησε η πυροσβεστική υπηρεσία ενώ στη συνέχεια η αστυνομία, η περιφέρεια Στερεάς και ο Δήμος Δωρίδας ενημέρωσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω πυρκαγιάς.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στην Καλλιθέα Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς 'Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην Καλλιθέα Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα». Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Πύρινη κόλαση στην  Ελαία Φωκίδας - καηκε σπίτι. Πρώτες εικόνες


Η πυρκαγιά άρχισε πριν από περίπου μία ώρα σε χαμηλή βλάστηση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά στο χωριό Ελαία.

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην Ελαία Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ελαία Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».



Νωρίτερα, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή πήραν μήνυμα από το 112 που τους ζητούσε αν βρίσκονται στην Ελαία της Φωκίδας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Καλλιθέα.


Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Λουκά Καραδήμο «η πυρκαγιά πέρασε πάρα πολύ κοντά στο χωριό και έκαψε ορισμένα παλιά σπίτια που βρίσκονται εκεί και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές αλλά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για το χωριό».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από τη Φωκίδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς

Το χωριό Ελαία είναι βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, Άγιος Σπυρίδων αλλά και το νησί Τριζόνια.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 

Βίντεο: nafpaktianews.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων - Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης