Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπηκαι δείχνουν ζώα να προσπαθούν να γλυτώσουν από το πύρινο μλετωπο.
Ο πύρινος κλοιός εγκλώβισε δεκάδες τετράποδα που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μανία της φωτιάς. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα μιας κοπέλας που είναι αγκαλιασμένη με το άλογό της μέσα στη φωτιά αλλά και των πυροσβεστών που προσπαθούν να δώσουν νερό σε έναν σκύλο ενώ ένας άλλος βάζει το ποδαράκι του στο νερό να ανακουφίσει τα τραύματά του.
Το ξημέρωμα άφησε τραγικές εικόνες στην περιοχή της Βαρυμπόμπη. Εθελοντές προσπάθησαν από νωρίς το πρωί να προσφέρουν βοήθεια σε ό,τι απέμεινε.
Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τα άλογα που τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες, ενώ κάποια άλλα κάθονται τρομαγμένα και αγκαλιασμένα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κάποια άλογα μεταφέρθηκαν με φορτηγό ενώ όσα δεν πρόλαβαν αφέθηκαν ελεύθερα.
Αρκετοί ιδιοκτήτες, με αναρτήσεις τους στα social media, ψάχνουν τα κατοικίδιά τους, ενώ κάποιοι φιλόζωοι που έχουν περιθάλψει τα ζώα, τα κοινοποιούν στο διαδίκτυο ελπίζοντας πως θα ξαναβρούν την οικογένειά τους.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους