Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αγωνία για πάνω από 200 άλογα στους ιππικούς ομίλους - «Μάχη» για να μεταφερθούν

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αγωνία για πάνω από 200 άλογα στους ιππικούς ομίλους - «Μάχη» για να μεταφερθούν

Φαίνεται να έχουν διασωθεί περίπου 100 – Ορισμένα τρομαγμένα κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα στο αστικό περιβάλλον - Οι ιδιοκτήτες δεν μπόρεσαν να τα μεταφέρουν εξ αρχής

aloga-varympompi-54
Επιχείρηση απομάκρυνσης των άλογων που βρίσκονται σε ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης βρίσκεται σε εξέλιξη περίπου εδώ και τρεις ώρες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr όσοι από τους ιδιοκτήτες προσπάθησαν νωρίτερα να φτάσουν στους ομίλους, προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση, αλλά και τι θα κάνουν με τα ζώα τους, δεν τα κατάφεραν καθώς η αστυνομία είχε κόψει την κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Δημήτρης Μαμμόπουλος ιδιοκτήτης κέντρου ιππασία Μαραθώνα η κατάσταση είναι σοβαρή: «Μιλήσαμε νωρίτερα με ιδιοκτήτες ιππικών ομίλων και μας ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να φτάσουν στους ομίλους τους για να σώσουν τα ζώα τους. Η αστυνομία έχει κόψει τους δρόμους. Έτσι ενημερώσαμε κι άλλο κόσμο και είμαστε στο δρόμο με τα φορτηγά μας ώστε να πάμε όλοι μαζί να παραλάβουμε τα ζώα. Πρέπει να συντονιστεί η όλη κατάσταση. Μιλάμε για τουλάχιστον 300 άλογα ίσως και περισσότερα που κινδυνεύουν».

Εν τω μεταξύ εμφανώς αποπροσανατολισμένα τα άλογα βγήκαν από τις εγκαταστάσεις των ιππικών ομίλων και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους της Βαρυμπόμπης, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Παρά τη δική τους ανησυχία, οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να τα βοηθήσουν, δίνοντας τους νερό και προσπαθώντας να τα απομακρύνουν προς σημεία που δεν είχαν φτάσει οι φλόγες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd9ykfypk2ah-st)


Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Σταυρουλάκης, του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport, όλα τα άλογα της περιοχής από τους ιππικούς ομίλους που έχουν πρόβλημα λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται αυτή την ώρα εκεί και απομακρύνονται με φορτηγά με προορισμό το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής. Εκεί βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 45 άλογα, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί ακόμα 50, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταυρουλάκης.


Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μερικά από τα άλογα που έχουν διασωθεί δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα επανέλθουν γρήγορα σε καλή κατάσταση καθώς απομακρύνονται από την περιοχή, όπου, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη όσο περνάει ώρα λόγω του καπνού και της στάχτης στην ατμόσφαιρα.

Κλείσιμο
Ο κ. Σταυρουλάκης εκτιμά ότι σε περίπου 2 με 3 ώρες θα έχουν καταφέρει να απομακρύνουν όλα τα διασωθέντα άλογα από την περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, άλογα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά από ιππικούς ομίλους που καίγονται έφτασαν μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης.


Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες του protothema.gr, τα άλογα που μένουν να μεταφερθούν είναι περίπου 200.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης