Κέντρο Αθήνας: Αρχίζουν απόψε οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος επί της Αμαλίας

Κέντρο Αθήνας: Αρχίζουν απόψε οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος επί της Αμαλίας

Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών και είναι προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ

kinisi-amalias
Ξεκινούν απόψε, μετά τις 23:00, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδοστρώματος, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, επί της λεωφόρου Αμαλίας, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό δικό δίκτυο», προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι ασφαλτικές εργασίες σε όλο το μήκος της Αμαλίας και πέριξ της πλατείας Συντάγματος, περίπου 16.000 τ.μ., θα εκτελούνται μετά τις 23:00, καθώς τότε διαμορφώνονται οι κατάλληλες θερμοκρασίες τόσο για τους απασχολούμενους στο έργο όσο και για τις ποιοτικές προδιαγραφές εκτέλεσής του.

Σημειώνεται, ότι οι θερμοκρασίες εδάφους, κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, δεν θα υπερβαίνουν τους 32 βαθμούς, γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, ενώ με εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για εργαζόμενους και διερχόμενους οδηγούς.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθηράς στρώσης σε ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων αλλά και επισκεπτών προς την πλατεία Συντάγματος.

Το συνολικό έργο, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελείται με την επίβλεψη της Περιφέρειας Αττικής από τον Απρίλιο και έχει ολοκληρωθεί σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, όπως η παραλιακή λεωφόρος, η Λεωφόρος Κηφισίας και η Λεωφόρος Λαυρίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη από τα ξημερώματα εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα

Λαγουβάρδος στο protothema: «Δύσκολες οι επόμενες τέσσερις ημέρες με 47άρια» - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης