Φωτιά στην Αχαΐα: Πάνω από 3.000 στρέμματα καμένα από την πυρκαγιά

Φωτιά στην Αχαΐα: Πάνω από 3.000 στρέμματα καμένα από την πυρκαγιά

Σύμφωνα με το meteo ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί

pyrkagia
Οι καμένες περιοχές στην Αχαΐα ξεπερνούν σε έκταση τα 3.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2 που «είδε» το μεσημέρι της Κυριακής τις καμένες περιοχές και τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πάντως, σύμφωνα με το meteo, επειδή η φωτιά δεν είχε τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, αυτός ο αριθμός τελικά αναμένεται να αυξηθεί.
Wildfires_achaia_20210801
Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, «δόθηκαν στοιχεία για την πορεία της φωτιάς και για τις ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν», προσθέτοντας ότι «ζήτησα να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, διότι όταν έχεις τέσσερις πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην ίδια περιφερειακή ενότητα, θεωρώ πως κάτι ύποπτο συμβαίνει».

Επίσης, ανέφερε ότι «υπήρξε άμεση συνεργασία με όλους και ό,τι μας ζητήθηκε από πλευράς περιφέρειας το δώσαμε, όπως μηχανήματα και υδροφόρες, ώστε να διευκολύνουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών, ο Χαράλαμπος Μπονάνος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις σβήσει η πυρκαγιά», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «ως Περιφέρεια θα συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την φωτιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη από τα ξημερώματα εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα

Η μαφία του... λουκουμά: «Έτσι με έδειραν και με πυροβόλησαν» - Στο φως η δικογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης