Ρόδος: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Παντάνασσα - Εκκενώθηκε η Κοιλάδα των Πεταλούδων - Επιχειρεί και το Beriev-200
Δόθηκε εντολή και για την εκκένωση του στρατοπέδου Καλαμώνα - Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι -Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο - Επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή της Ρόδου, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού στην περιοχή της Παντάνασσας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων.
Επίσης για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα. Παράλληλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολλές περιοχές του νησιού, πιθανόν εξ’ αιτίας της φωτιάς. Ακόμη οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.
Την ίδια ώρα στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ συνδράμει και ο ελληνικός στρατός. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200 και τρία ελικόπτερα.
Υπένθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή η Ρόδος βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας