Είναι ο φόβος και τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο - Τον τρέμουν

Είναι ο φόβος και τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο - Τον τρέμουν

«Τρέμουν» τον πύραυλο Meteor o οποίος διαθέτει προηγμένα συστήματα ανίχνευσης στόχου και πρόωσης που τον καθιστούν ιδιαίτερα… καταστροφικό.

Στιγμιοτυπο_2021-07-28__11_42_00_μμ

Ένα ακόμα «όπλο» για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική αντίδραση της χώρας μας σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του Ελληνικού FIR αποκτά η ελληνική πολεμική αεροπορία. Ο λόγος για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R που διακρίνονται για τις προηγμένες επιχειρησιακές τους δυνατότητες.


Το πρώτο από τα 18 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R που θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο Πολεμικής Αεροπορίας,  παρελήφθη στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της «Dassault Aviation» στην Αεροπορική Βάση Istres – Le Tubé, της Νότιας Γαλλίας, την περασμένη Τετάρτη (21/07).

Σημειώνεται πως τα 12 αεροσκάφη θα είναι μεταχειρισμένα, και τα υπόλοιπα έξι καινούρια, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 2,32 δις. Τα πρώτα έξι αεροσκάφη 4ης γενιάς Rafale θα είναι μεταχειρισμένα και θα παραληφθούν από τη χώρα μας εντός του 2021. Τα υπόλοιπα μεταχειρισμένα θα παραδοθούν στις αρχές του 2023, όταν τα έξι καινούρια αναμένεται να παραληφθούν την Άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης